Oprichter van onder meer Tesla en SpaceX, Elon Musk, staat al een tijdje bijna dagelijks in de schijnwerpers. De rijkste man ter wereld is niet bepaald op zijn mondje gevallen en spreekt zich geregeld uit over alles en nog wat. Dit keer deelt hij op Twitter echter niet zijn laatste mening over dogecoin (DOGE) of een andere cryptocurrency, maar geeft hij een aantal belangrijke tips die van waarde kunnen zijn voor elke investeerder.

Elon Musk over investeren

De tips niet per se gericht zijn op crypto investeerders, maar investeerders in het algemeen. Daarnaast is het advies van Musk eigenlijk enorm simpel. Hij stelt dat investeerders alleen moeten investeren in bedrijven of projecten waar zij persoonlijk heilig in geloven en dat men zich niet moet laten beïnvloeden daar de markt.

Since I’ve been asked a lot:

Buy stock in several companies that make products & services that *you* believe in.

Only sell if you think their products & services are trending worse. Don’t panic when the market does.

This will serve you well in the long-term.

— Elon Musk (@elonmusk) May 1, 2022

Hoewel het hier natuurlijk om erg simpele tips gaat, zijn deze tips niet minder belangrijk. Elon Musk slaat hier wel de spijker op zijn kop. Vooral vandaag de dag, wanneer de koersen van zowel de crypto markt als de aandelenmarkt behoorlijk in het rood staan, is het van belang om dit advies van Musk altijd in je achterhoofd te houden.

Geen paniek!

Veel crypto investeerders houden op dit moment nauwlettend hun portfolio in de gaten. Elke keer als de markt enkele procenten zakt begint de paniek al op te zetten. Het tegenovergestelde is uiteraard ook waar. Als er eindelijk weer groen te zien, zoals gisterenavond, dan draait de euforie direct weer op volle toeren. 

Elon Musk stelt echter dat investeerders er goed aan doen om deze emotie los te laten. Als je als investeerder gelooft in een project, dan maakt het niet uit wat de BTC koers doet op de korte termijn. Musk voegde eraan toe dat dergelijk advies volgens hem de marktdeelnemers op lange termijn goed van pas zal komen.

Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het is nou eenmaal erg moeilijk om niet bepaalde te emoties te voelen als je een significant deel van je vermogen voor je ogen “ziet verdampen”. Grote, succesvolle investeerders, zoals meneer Musk zelf, hebben echter allemaal vroeg of laat geleerd dat paniek niet bijdraagt aan een succesvolle strategie.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.