Er is een hoop gebeurd de afgelopen week, met Rusland dat Oekraïne is binnengevallen en alle gebeurtenissen daaromheen. In dit artikel blikken we terug op het crypto nieuws buiten deze gebeurtenis om. Er hebben namelijk in cryptoland, ondanks de oorlog, een hoop andere ontwikkelingen plaatsgevonden.

Bitcoin Lightning Network blijft groeien

Te beginnen met wat bitcoin nieuws. Het Lightning Network, een netwerk bovenop Bitcoin gebouwd voor snelle en goedkope transacties, is namelijk weer gegroeid. Begin deze week viel te lezen dat de capaciteit van het netwerk over de afgelopen 12 maanden is gegroeid van 1.000 BTC naar 3.480 BTC. Goed nieuws dus voor de groeiende adoptie van bitcoin als betaalmiddel!

Terra haalt $1 miljard op voor BTC reserves UST

Ook in het overige altcoin nieuws was positief nieuws te lezen. Terra (LUNA) heeft $1 miljard opgehaald bij een aantal grote durfkapitaalinvesteerders. Het astronomische bedrag zal volledig worden gebruikt om bitcoin te kopen. De bitcoin zal onderdeel uit gaan maken van de reserves van de UST stablecoin. Lees hier verder hoe dat precies zit.

‘Ripple wint XRP rechtszaak waarschijnlijk’

Dan wat Ripple nieuws. De XRP rechtszaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple zet voort en hier en daar zien we positieve ontwikkelingen. Een voormalige SEC topfunctionaris zegt zelfs te verwachten dat Ripple de rechtszaak gaat winnen. “Ik ben niet helemaal zeker wat de SEC van plan is te bewijzen in de XRP rechtszaak,” aldus Joseph Hall.

110 duizend nieuwe Cardano wallets in februari

Februari was weer een relatief goede maand voor Cardano (ADA). Het netwerk bevindt zich nog altijd in de ontwikkelingsfase en qua gedecentraliseerde applicaties blijft het nog rustig. Desalniettemin zien we weer een hoop nieuwe ADA wallets aangemaakt worden in februari. De teller staat deze maand op zo’n 110 duizend nieuwe wallets. Ook het aantal smart contracts groeit en dus blijft het netwerk gestaag door groeien.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.