Opvallend crypto nieuws uit Duitsland! Daar heeft de bankgigant Commerzbank namelijk een vergunning aangevraagd om crypto custody diensten te mogen verlenen. Het is de eerste bank in het land dat zo’n vergunning aanvraagt, zo meldt de Duitse nieuwswebsite Börsen-Zeitung.

Commerzbank wil bitcoin bewaarder worden, en misschien meer

Commerzbank is een grote Duitse bank met 18 miljoen klanten en ruim 46.000 werknemers. In 2021 zag het een omzet van €8,5 miljard. Kortom, bepaald geen kleine speler in de financiële wereld. En nu wil de bank zich ook voorbereiden op de financiële wereld van de toekomst.

Een woordvoerder laat namelijk aan Börsen-Zeitung weten: “Commerzbank heeft in het eerste kwartaal van 2022 een crypto-bewaarvergunning aangevraagd.” Het is hiermee de eerste grote Duitse bank die zo’n vergunning van de Duitse financieel toezichthouder BaFin probeert te bemachtigen.

Sinds 2020 moeten bedrijven die in Duitsland cryptocurrency-diensten willen aanbieden een vergunning hebben. Met de vergunning mogen deze bedrijven bewaardiensten aanbieden, wat inhoudt dat klanten bijvoorbeeld hun bitcoins (BTC) bij de bank op kunnen slaan. Ook zou de bank een exchange-platform kunnen lanceren, vergelijkbaar met het Nederlandse crypto-handelsplatform Bitvavo.

Naar verluidt hebben nog maar enkele Duitse bedrijven de vergunning weten te krijgen, waaronder de Duitse dochteronderneming van Coinbase. De toezichthouder stelt echter dat het nog 25 aanvragen heeft liggen. De crypto-sector komt dus langzaam maar zeker op gang in Duitsland.

Investeringsfondsen mochten al bitcoin kopen

Het is zeker niet het eerste crypto nieuws uit Duitsland. Vorig jaar werd nog bekend dat zogenoemde ‘Spezialfondsen’ in crypto mogen gaan investeren. Dit werd mogelijk nadat nieuwe wetgeving werd ingevoerd door de Bundestag.

Bovendien zijn er een hoop Bitcoin nodes in het land te vinden. Dit zijn computers die deelnemen aan het Bitcoin-netwerk. In 2021 waren er zelfs even meer nodes in Duitsland dan in de Verenigde Staten. Dat is nu echter weer omgekeerd, al blijft Duitsland veruit het land met de meeste Bitcoin nodes van Europa.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.