Geld verdienen zonder dat je er iets voor hoeft te doen; een passief inkomen. Het is waarschijnlijk de droom van iedereen die investeert. Binnen de cryptocurrency wereld zijn er een aantal mogelijkheden om jouw cryptovermogen aan het werk te zetten. Bijvoorbeeld door je crypto te staken in een Proof-of-Stake blockchain. Een andere optie is de wereld Decentralized Finance (DeFi) waar je jouw crypto kunt uitlenen en jezelf laten betalen om met jouw vermogen liquiditeit te verzorgen bij decentrale beurzen. Als laatste kan het ook interessante zijn om jouw bitcoin (BTC) of andere crypto vast te zetten bij crypto-bedrijven in ruil voor rente.

Cryptocurrency staking

De eerste en meest populaire optie om een passief inkomen te genereren met jouw cryptovermogen is via staking. Je kunt dit doen door een wallet van een Proof-of-Stake blockchain te downloaden en vervolgens jouw cryptocurrencies aan het werk te zetten om het netwerk te beschermen. Een andere optie is om te staken via grote beurzen die al het technische werk voor jou op zich nemen. Je kunt bijvoorbeeld ethereum (ETH) staken in het nieuwe Proof-of-Stake netwerk bij beurzen als Kraken en Binance. In ruil daarvoor nemen zij een klein percentage van de winst, maar het is een eenvoudige en zorgeloze manier om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld zo op je ether een rendement van 4 tot 6 procent op jaarbasis verdienen bij de grote beurzen. Zo profiteer je van de eventuele koerswinst op ether en krijg je een rendement op je tokens.

De magische wereld van DeFi

Een andere optie is om je cryptovermogen de DeFi-wereld in te sluizen. Hier heb je talloze mogelijkheden om je vermogen aan het werk te zetten en een passief inkomen te genereren. Hierbij moet je wel bedenken dat hoe hoger het beloofde rendement is, hoe groter het risico is dat je loopt. Gratis geld bestaat niet, dus wees je ervan bewust dat, afhankelijk van de keuzes die je maakt, er consequenties zijn voor je cryptovermogen. Je kunt je cryptovermogen bijvoorbeeld uitlenen bij decentrale leenplatforms. Die functioneren in principe net als banken en als beloning krijg jij een rente over de uitgeleende fondsen, maar is het mogelijk dat de decentrale bank failliet gaat als het een te ruim beleid voert en teveel mensen de leningen niet kunnen terugbetalen.

Jouw vermogen vastzetten bij crypto-bedrijven

Bij verschillende platforms is het mogelijk om jouw cryptovermogen aan het werk te zetten door het vast te zetten op een soort spaarrekening. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je bitcoin voor drie maanden vast te zetten en in ruil hiervoor een relatief lage rente ontvangen. Na drie maanden krijg jij je bitcoin weer terug en ontvang je daar ook de rente bij. Let op dat men in alle gevallen risico neemt met jouw cryptovermogen en het dus geen absolute zekerheid is dat je alles terugkrijgt. Je ontvangt de rente namelijk in ruil voor het risico dat je neemt met het uitlenen of op een andere manier tijdelijk weggeven van je cryptovermogen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.