Gaat het de ‘Dogefather’ dan toch lukken? Miljardair en tevens Dogecoin (DOGE) fan Elon Musk zou mogelijk deze week al een deal met Twitter kunnen sluiten. Dat schreef The Wall Street Journal op zondag.

Dogecoin fan Musk ontmoet bestuur Twitter

Het nieuwsplatform meldt dat Musk en Twitter elkaar op zondag hebben ontmoet. “We boekten vooruitgang, hoewel er nog steeds problemen zijn die moeten worden opgelost,” aldus bronnen die bekend zijn met de zaak. Musk wil het sociale mediaplatform overnemen voor een prijs van $54,20 per aandeel, waarmee het aanbod uitkomt op in totaal $43 miljard.

In eerste instantie ging Twitter niet in op het aanbod en stelde zelfs een zogenoemde poison pill in om te voorkomen dat Musk zijn aandeel verder uit zou breiden door zelf aandelen te kopen. Maar nu duidelijk is dat Musk het geboden geld ook echt heeft, en de beurzen roodkleuren, heeft Twitter zijn positie alsnog heroverwogen, aldus The Wall Street Journal.

Wanneer er meer duidelijkheid komt over hoe de deal eruit gaat zien en of de deal er überhaupt komt, is niet bekend. Wel zou dit dus al deze week kunnen zijn: “Twitter gaat donderdag de resultaten over het eerste kwartaal rapporteren en er wordt verwacht dat het dan, zo niet eerder, meer zal vertellen over het aanbod.”

Goed voor dogecoin?

Mocht het Musk inderdaad lukken Twitter over te nemen dan zou dit een interessante ontwikkeling zijn voor crypto. Musk staat er namelijk om bekend een voorstander te zijn van cryptocurrencies, en dan met name dogecoin. Hij opperde deze maand zelfs nog om de altcoin toe te voegen als betaalmiddel op Twitter.

Het is dus geen grote verrassing dat de DOGE koers steeg toen Musk zijn aanbod bekendmaakte. Vlak na de bekendmaking steeg de aandelenprijs van Twitter met 12% en die van DOGE met ongeveer 10%.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.