Waar de meeste koersen vandaag grotendeels vlak handelen, vinden we binnen de top 10 cryptocurrencies een grote uitschieter: dogecoin (DOGE)! De meme crypto staat sinds vanochtend meer dan 20% in de plus. En dat lijkt alles te maken te hebben met het nieuws dat waarschijnlijk vandaag nog een deal wordt gesloten tussen Elon Musk en Twitter!

BREAKING: Twitter and Elon Musk reach deal on buyout, to be announced shortly – WSJ

— Breaking911 (@Breaking911) April 25, 2022

Dogecoin koers schiet de lucht in

Vanochtend was nog te lezen dat een deal tussen Musk en social mediaplatform Twitter deze week bekend zou worden gemaakt. Maar het lijkt nu alsnog een stuk sneller te gaan. The Wall Street Journal laat nu namelijk weten dat dit vandaag nog kan gebeuren:

“De twee partijen werkten de hele nacht door om een deal te sluiten die zou worden gewaardeerd op $54,20 per aandeel, of $44 miljard, zeiden de bronnen. Ervan uitgaande dat er geen last-minute problemen zijn, zal de deal naar verwachting worden aangekondigd nadat de markt maandag sluit, zo niet eerder.”

Dogecoin investeerders lijken vooruit te willen lopen op de daadwerkelijke bevestiging van het nieuws. Sinds begin van de middag staat DOGE namelijk maar liefst 23% in de plus!

Waarom heeft dit nieuws zo’n effect op dogecoin?

De DOGE koers stijgt hard omdat Elon Musk ook wel bekend staat als een echte Dogecoin-fan. De ‘Dogefather’ liet daarnaast doorschemeren de cryptocurrency mogelijk toe te willen voegen als betaalmethode op Twitter. Gezien het enorme aantal mensen dat gebruikmaakt van Twitter zou dit natuurlijk een mooie boost voor de adoptie van Dogecoin zorgen.

Garantie dat hij dit ook daadwerkelijk gaat doen is er natuurlijk niet. Bovendien is DOGE een enorm volatiele cryptocurrency en dus dient men zeer voorzichtig te zijn. Zo kan de huidige situatie uitdraaien op een klassiek voorbeeld van ‘Buy the rumour, sell the news.’ Nu het nog geruchten zijn, stijgt de prijs. Maar zodra het nieuws bevestigd wordt, kan de koers uiteindelijk ook een scherpe correctie doormaken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.