Billy Markus, ook wel bekend onder de naam Shibetoshi Nakamoto, is een van de oprichters van het Dogecoin (DOGE) netwerk. Op Twitter stelde hij gisteren dat hij ervan overtuigd is dat zeker 95% van alle crypto projecten niets meer is dan een ordinaire scam. De rijkste man ter wereld en Tesla CEO, Elon Musk, reageerde op het bericht van Markus.

‘95% van crypto is troep’

Markus reageerde in het bericht op het feit dat heel veel mensen, waaronder mainstream media en financiële experts, het idee hebben dat de wereld van crypto veelal bestaat uit oplichting en troep. Volgens hem is de reden waarom mensen dit geloven heel erg simpel. 95% van alle crypto projecten zijn volgens Markus ook daadwerkelijk ‘scams en troep’.

Als de crypto gemeenschap in een beter daglicht wil komen te staan, dan is het volgens Markus van belang dat de gemeenschap onderkent dat er simpelweg veel scams bestaan. Als er verandering zou moeten komen in de manier waarop de crypto industrie wordt gezien, dan zal die verandering vanuit de gemeenschap zelf moeten komen.

the reason why people think crypto is 95% scams and garbage and most crypto people are assholes is because crypto is 95% scams and garbage and most crypto people are assholes

let’s change that. it starts with you – what you support, and how you behave.

— Shibetoshi Nakamoto (@BillyM2k) May 16, 2022

Heftige discussie op crypto Twitter

In een latere tweet haalt Markus uit naar de mensen die heftige kritiek hebben op zijn bericht. Volgens Markus zijn de mensen die zich aangesproken voelen de oorzaak van het probleem: 

“Merk ook op dat de enige mensen die getriggerd zullen reageren op deze tweet de oplichters en klootzakken zijn.”

De tweet leidde, zoals te verwachten was, tot een verhit debat onder leden van de crypto gemeenschap op Twitter. Terwijl sommige gebruikers zijn mening steunden, beschuldigden anderen hem van een gebrek aan zelfbewustzijn, gezien het feit dat hij medeoprichter was van de meme-coin die aanzette tot de creatie van honderden nutteloze copycats en scamcoins. Zelfs Elon Musk reageerde op het bericht van Markus.

— Elon Musk (@elonmusk) May 16, 2022

Als antwoord wees Markus erop dat de populairste memecoin, DOGE, was gemaakt als “satire” om de toestand van de cryptomarkt en het overwicht van zinloze projecten in de industrie belachelijk te maken. Het feit dat dogecoin populair werd, bevestigt eigenlijk het hele argument van Markus.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.