Alhoewel de meeste cryptocurrency koersen vandaag rood kleuren, zien we de afgelopen 24 uur over het algemeen geen grote bewegingen. Dat gezegd hebbende, maakte de beruchte meme token, dogecoin (DOGE), vanochtend vroeg nog een flinke sprong.

De DOGE koers zakte rond middennacht naar $0,111 en bleef daar de rest van de nacht hangen. Tot vanochtend 5 uur dan, toen schoot DOGE plotseling van $0,111 naar een piek van $0,118. Het was een stijging van maar liefst 6,3% in minder dan een half uur.

Die stijging had natuurlijk te maken met een tweet van Tesla en SpaceX CEO Elon Musk, de rijkste man op aarde. In een discussie over de hoge inflatie met MicroStrategy CEO en bitcoin (BTC) bull Michael Saylor, meldt Musk dat hij nog steeds bitcoin, dogecoin en ethereum (ETH) bezit, en niet zal verkopen.

As a general principle, for those looking for advice from this thread, it is generally better to own physical things like a home or stock in companies you think make good products, than dollars when inflation is high.

I still own & won’t sell my Bitcoin, Ethereum or Doge fwiw.

— Elon Musk (@elonmusk) March 14, 2022

“Als algemeen principe geldt dat voor degenen die advies zoeken in deze thread, het over het algemeen beter is om fysieke dingen zoals een huis of aandelen te bezitten in bedrijven waarvan je denkt dat ze goede producten maken, dan dollars wanneer de inflatie hoog is.

Ik bezit nog steeds en zal mijn bitcoin, ethereum of doge niet verkopen.”

Dogecoin koers corrigeert gelijk

Na de flinke stijging corrigeerde de DOGE koers echter gelijk. Toch vond dogecoin vrij snel support rond $0,114. De afgelopen paar uur begon DOGE weer iets te stijgen, maar de $0,116 bleek voor nu nog iets te groot te zijn. DOGE komt momenteel op $0,115 uit. Dat is alsnog 3,6% hoger dan de prijs kort voor de tweet van Musk. Het is desondanks alsnog 0,2% onder de prijs van 24 uur geleden.

Bitcoin en ethereum begonnen al iets eerder vannacht te herstellen en daar had Musk waarschijnlijk geen invloed op. Ook zijn invloed op dogecoin lijkt ondertussen hard te zijn afgenomen. Vorig jaar zorgde zijn tweets nog voor veel grotere koersbewegingen met dogecoin. Een groot deel van de crypto community is echter blij dat dit niet meer het geval is.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.