De dogecoin (DOGE) koers wil bepaald nog geen indruk maken. In de afgelopen 2 maanden daalde de prijs met meer dan 20%. Hoewel de koers teleurstellend was, zag het meme project een opmerkelijke toename van 1.100% in het aantal adressen. Daarmee komt het totaal op een recordaantal van 247.240 adressen te staan. 

DRC-20 standaard zorgt voor enorme groei aantal adressen

Historisch gezien kan een stijging in netwerkactiviteit en het aantal gebruikers de prijs van een cryptocurrency beïnvloeden. Crypto analist Ali Martinez wijst dan ook erop dat deze groei op termijn positieve gevolgen kan hebben voor de prijsontwikkelingen van DOGE, vooral als de toename in adressen gepaard gaat met andere positieve ontwikkelingen binnen het ecosysteem. 

Een katalysator achter deze groei lijkt te liggen aan de nieuwe DRC-20 standaard. De tokenstandaard belichaamt een significante innovatie binnen het Dogecoin netwerk en is geïnspireerd door Ethereum’s (ETH) ERC-20. Deze standaard maakt de creatie van digitale activa mogelijk, die een breed scala aan functies ondersteunen, zoals beloningen, het mogelijk maken van gedecentraliseerde finance (DeFi) diensten en stemrechten.

De introductie van de standaard bevordert innovatie binnen het netwerk en stelt ontwikkelaars in staat om een breed scala aan digitale activa en applicaties te creëren, waardoor het ecosysteem diverser en rijker wordt.

Dogecoin als betaalmiddel op social media platform X

Een andere oorzaak van de groei in adressen ligt mogelijk aan de speculaties rondom een mogelijk nieuw betaalsysteem op het social media platform X (voorheen Twitter), dat eigendom is van Elon Musk. De Zuid-Afrikaan een bekende voorstander van de memecoin. Zijn gedrag zorgt dan ook voor veel impact op de koers.

Het recent opgerichte “XPayments” account op X kreeg al snel meer dan honderdduizend volgers zonder een enkele bericht te plaatsen. Deze snelle groei heeft de geruchtenmolen in werking gezet. Hoewel concrete plannen nog ontbreken, verwachten handelaren dat Dogecoin een rol zal spelen in dit aankomende betaalsysteem.

Het bericht Dogecoin bereikt recordaantal adressen na stijging van 1100% verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.