Gisteren vond een van de grootste token airdrops ooit plaats op de blockchain van Solana (SOL). Jupiter, Solana’s grootste decentralized exchange (DEX) aggregator, distribueerde grofweg 700 miljoen dollar van zijn JUP tokens naar bijna een miljoen wallets. Er ging een enorme hoeveelheid hype gepaard met deze airdrop, wat tot een opmerkelijke stijging leidde bij een gelijknamige token op het Ethereum (ETH) netwerk.

Op Ethereum gebaseerde JUP token schiet omhoog

Slechts uren voordat de airdrop plaatsvond, schoot een op Ethereum gebaseerde token met exact dezelfde benaming plotseling als een raket de lucht in.

Het betreft de in 2017 gelanceerde jupiter (JUP), een protocol dat is ontworpen voor het maken van gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Op de officiële website staat vermeld dat het protocol niet langer actief is. Desondanks profiteerde de koers volop van de hype omtrent de airdrop van Solana’s JUP.

In slechts 2 uur tijd steeg de koers namelijk met zo’n 175 procent tot een absolute piek van 0,0265 dollar. Dinsdag stond de koers op zijn dieptepunt nog gelijk aan 0,005345 dollar, wat een totale stijging van bijna 400 procent betekent in iets meer dan een dag tijd.

Investeerders kregen slechts kort de tijd om te profiteren van de buitengewone prijsstijging. Slechts 45 minuten na de eerder genoemde piek stond de koers alweer meer dan 40 procent lager.

Momenteel is de koers weer helemaal terug bij af. De totale daling sinds het hoogtepunt staat gelijk aan ruim 78 procent.

Solana’s jupiter airdrop

De airdrop van Solana’s JUP ging gepaard met een enorme hoeveelheid transactievolume. In 24 uur tijd werd er voor meer dan 1,2 miljard dollar aan crypto verhandeld op Jupiter. Hiermee werd zelfs Uniswap, de grootste DEX op Ethereum, wat dat betreft verslagen.

Vanwege de enorme omvang van de airdrop vreesden Jupiter’s eigen ontwikkelaars dat het Solana netwerk er niet geheel zonder kleerscheuren uit zou komen. Echter wist de layer-1 blockchain volledig overeind te blijven gedurende de enorme drukte.

Volgens data van Dune Analytics heeft nu 46 procent van alle wallets die in aanmerking komen hun airdrop geclaimd. Dit komt overeen met meer dan 437 duizend wallets.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Het bericht Dode crypto stijgt 400% dankzij gehypete airdrop op Solana verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.