Het gave aan bitcoin (BTC) is dat je op de blockchain allerlei informatie kunt terugvinden over het netwerk. Er zijn analisten die er hun levenswerk van hebben gemaakt om die informatie samen te vatten in statistieken en op basis daarvan het koersverloop van bitcoin te voorspellen. Het lukt op die manier aardig om het hodl-gedrag van bepaalde groepen bitcoiners te analyseren en marktbodems en toppen te voorspellen. Naast de mogelijkheid om op die manier de markt te analyseren, kunnen we op deze manier ook het gedrag van zogenaamde whales in de gaten houden. Dit zijn wallets van mensen of entiteiten die duizenden bitcoin in bezit hebben.

Dankzij de blockchain kunnen we heel scherp in kaart brengen hoe de grootheden der aarde, op basis van kapitaal, denken over de markt. In dit nemen we de drie grootste bitcoin wallets ter wereld onder de loep.

De grootste bitcoin wallet ter wereld

De grootste bitcoin wallet ter wereld heeft een balans van 252.597 bitcoin, dat tegen de huidige koersen een waarde van net iets minder dan 8 miljard dollar heeft. Deze wallet behoort echter niet toe aan een persoon, maar aan de grootste cryptocurrency-beurs ter wereld: Binance. Het gaat om de coldwallet van Binance waar ze een groot deel van de tegoeden van de klanten op een veilige manier bewaren om te voorkomen dat eventuele hackers er met miljarden aan bitcoin vandoor gaan.

Je kunt de wallet van Binance waar zich op dit moment 1,33 procent van alle bitcoin in bevinden hier terugvinden.

De imposante nummer twee

De nummer twee op de lijst behoort ook toe aan een beurs en ditmaal gaat het om de wallet van Bitfinex. Dit handelsplatform heeft voor hun klanten 168.010 bitcoin in hun coldwallet zitten wat op het moment van schrijven goed is voor een waarde van 5,4 miljard dollar. Hiermee heeft Bitfinex 0,8828 procent van alle bitcoin in handen. Grappig feit is dat veel buitenstaanders op basis van dit soort wallets concluderen dat de verdeling van bitcoin enorm geconcentreerd is. Dat een aantal rijke individuen alle bitcoin bezitten. Dat is natuurlijk niet het geval, want Binance en Bitfinex hebben samen miljoenen gebruikers.

De wallet van Bitfinex is hier terug te vinden.

De mysterieuze nummer drie die blijft bitcoin kopen

De nummer drie op de lijst is wellicht de meest interessante wallet in dit rijtje. Deze wallet behoort namelijk toe aan een mysterieuze whale die in totaal al 126.116 bitcoin op de kop heeft weten te tikken. Op dit moment is de wallet van de whale bijna 4 miljard dollar waard en daarmee heeft deze persoon 0,6574 procent van alle bitcoin in handen. De kans is meer dan aanwezig dat de persoon achter deze wallet een rijkaard is waar we allemaal weleens van gehoord hebben. Figuren als Elon Musk of zelfs Vladimir Putin zijn goede kanshebbers om achter deze wallet te zitten. Zeker weten zullen we het waarschijnlijk nooit. Opvallend is dat deze wallet, ondanks de dalende koers, gestaag bitcoin is blijven kopen.

Je kunt de wallet van deze mysterieuze walvis hier terugvinden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.