De afgelopen week heeft de bitcoin (BTC) koers weinig interessante bewegingen gemaakt. BTC is vooralsnog niet in staat om door de $48.000 te breken en begint langzaam weer naar beneden te bewegen. Op de achtergrond zijn er echter een aantal belangrijke en positieve signalen op te merken. Zo is de uitstroom van bitcoins uit grote exchanges op dit moment erg groot, hetgeen wellicht een mooie koersstijging kan inluiden.

Bitcoin exchange outflow

Bitcoin werd onlangs in grote getale opgenomen van grote exchanges zoals Coinbase, Binance, Kraken en Gemini, zo blijkt uit data van het crypto onderzoeksbureau Glassnode. Opmerkelijk is dat dit plaatsvindt op zoveel crypto exchanges tegelijkertijd. Over het algemeen is de uitstroom van bitcoin een positief signaal voor de koers.

#Bitcoin outflow occurring simultaneously across all major exchanges. Price soon? pic.twitter.com/Ihaf7oirnD

— Dennis Porter (@Dennis_Porter_) April 5, 2022

Op de grafiek van Dennis Porter, analist bij Glassnode, is duidelijk te zien dat in het verleden een plotselinge grote outflow van bitcoins op meerdere exchanges aan de vooravond van grote koersbewegingen naar boven stond. Dit komt omdat het aanbod van dergelijke activa die op deze exchanges kunnen worden gekocht afneemt, waardoor de vraag ernaar stijgt en omgekeerd ook de prijs ervan.

Net voor dat grote bullmarkt tussen mei 2020 en juli 2021 was ook te zien dat er grote hoeveelheden bitcoin van exchanges gehaald worden. Inmiddels weten we natuurlijk wat er vervolgens met de koers van bitcoin gebeurde.

Signalen zoals dit zijn natuurlijk geen garantie voor de toekomst. De bitcoin koers heeft geen enkele verplichting om te stijgen naar aanleiding van deze signalen. Vooral als externe factoren, zoals geopolitieke spanningen, een grote rol blijven spelen is niets zeker. Desalniettemin is een grote uitstroom van bitcoins simpelweg positief te noemen.

BTC koers

Op dit moment blijft de koers van bitcoin ook nog kwakkelen. Op het moment van schrijven lijkt er een nieuwe daling te zijn ingezet. Gedurende de afgelopen 24 uur staat BTC dan ook zo’n 4% in het rood.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.