Sinds afgelopen maart gaat de bitcoin koers voornamelijk zijwaarts. Dat is nogal een contrast met de periode daarvoor, want sinds begin januari steeg de koers met ongeveer 90%. in februari steeg de koers zelfs met een recordbedrag. De meningen van analisten zijn verdeeld over wat er nu gaat gebeuren met de koers. Eén maatstaf is erg belangrijk om in de gaten te houden.

Analist voorziet verdere bitcoin stijging

Op sociale mediaplatform X schrijft Real Vision-hoofdanalist Jamie Coutts dat geen indicator zo belangrijk is als de wereldwijde geldvoorraad van de 12 grootste economieën, ook wel bekend als M2. De cijfers zijn omgerekend naar Amerikaanse dollars, maar het principe komt op hetzelfde neer; als het bedrag aan uitstaande fiat-valuta groeit, dan groeien financiële markten mee.

M2 kan dalen, zoals in 2022. Maar dat gebeurt meestal niet lang, volgens Coutts. Het wereldwijde financiële systeem moet namelijk blijven groeien omdat het op krediet is gebaseerd. De meeste macro-economische indicatoren waar de analist naar kijkt, staan op dit moment in het rood.

3/ Currently, there is a sea of red across my macro & liquidity dashboard. But signs are emerging that this is about to change. Global M2 is currently neutral and holds the key for the next leg of the cycle. pic.twitter.com/PnWmUc9l0l

— Jamie Coutts CMT (@Jamie1Coutts) May 16, 2024

Maar dit zou binnenkort kunnen veranderen. M2 is op dit moment neutraal, en staat misschien op het punt om bullish te worden. Daarbij is de snelheid van de verandering belangrijker dan het bedrag. Bitcoin is doorgaans erg gevoelig voor een verandering in M2, zelfs gevoeliger dan voor een koersverandering in de dollar of een verandering in de balansen van centrale banken.

De dollar bevindt zich momenteel in een patroon dat ooit een keer uit zal moeten breken. Als de dollar uit zou breken en zou dalen, dan zou dat extra brandstof voor bitcoin betekenen. Ook denkt Coutts dat de overheid van de Verenigde Staten de komende tijd niet minder uit zal geven. Daar is een conservatieve regering voor nodig, en die is er op dit moment niet.

Centrale banken onder druk

Een tijdje geleden was de hele markt nog erg bang voor een veel diepere correctie. Zelfs cijfers zoals 20.000 dollar voor bitcoin kwamen voorbij. Maar inmiddels lijkt de zaak te zijn veranderd. Centrale banken overwegen om de rentes dit jaar iets te verlagen. De hoge rentes zorgen ervoor dat Amerikaanse consumenten het zwaar hebben, wat de economie in gevaar kan brengen. Dat zet weer druk op de Federal Reserve, en het is mogelijk dat bitcoin-investeerders dit oppikken.

Het bericht Dit is wat er moet gebeuren voor een nieuwe bitcoin stijging verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.