Een van de medeoprichters van ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft onlangs iets opmerkelijk gezegd. Hij zou het namelijk helemaal niet zo erg vinden als er in de nabije toekomst een nieuwe ‘crypto winter’ zal ontstaan. Volgens hem vallen bearmarkten namelijk samen met de ontwikkeling van veel nieuwe interessante crypto projecten, hetgeen hij enkel aanmoedigt.

Vitalik Buterin

Hij liet dit weten in een interview met Bloomberg. Volgens hem zijn de eerste tekenen van een crypto winter zichtbaar, maar maakt hij zich totaal geen zorgen. Sterker nog, volgens Buterin hebben de meeste crypto ontwikkelaars een vergelijkbaar standpunt. Zij hebben mogelijk juist baat bij een crypto bearmarkt.

“Zij juichen de bearmarkt toe, want wanneer er lange perioden zijn waarin de prijzen met enorme bedragen stijgen, zoals soms het geval is, maakt dat uiteraard veel mensen gelukkig, maar het nodigt ook uit tot veel speculatieve aandacht op korte termijn.”

Tijdens periodes van treurige prijsactie focussen projecten zich veel meer op de lange termijn, aldus Buterin. Dit zorgt er simpelweg voor dat de stabiele projecten meer aandacht krijgen in plaats van pump & dumps die ogenschijnlijk als onkruid uit de grond worden gestampt tijdens een bullmarkt.

Verrassende koersen

Hoewel Buterin zich duidelijk geen zorgen maakt over een mogelijke bearmarkt, had hij de plotselinge en heftige trendommekeer in november niet verwacht. Destijds bereikte bitcoin (BTC) een nieuwe all-time high en het sentiment was waanzinnig. Toch was dit het einde van deze hoopvolle periode. Sindsdien zijn de crypto markten eigenlijk alleen nog maar gedaald.

“Het voelde alsof de crypto markten de schakelaar omzetten van een niche groep die gecontroleerd wordt door een zeer niche groep van deelnemers en vrij los staat van de traditionele markten, naar iets dat zich meer en meer gedraagt alsof het deel uitmaakt van de reguliere financiële markten. “

Wat er ook gebeurt met de koersen in de nabije toekomst. Vitalik Buterin zal er geen seconde minder door slapen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.