Het zal de meeste mensen niet zijn ontgaan dat op dit moment de koersen van de meeste cryptocurrencies diep in het rood staan. Sinds de piek van bitcoin (BTC) aan het einde van het vorige jaar is een serieuze neerwaartse trend ingezet en veel investeerders maken zich om die reden grote zorgen. Zijn die zorgen echter wel terecht? Ondanks dat de koersen er niet goed voor staan zijn er namelijk tal van redenen te bedenken waarom juist nu een uitgelezen kans is om te investeren in cryptocurrencies.

Volatiele markt

Het is natuurlijk geen geheim dat de crypto markt enorm volatiel kan zijn. De ene week staat alles in het groen en een week later zakt alles met dubbele cijfers weer naar beneden. Ook op de langere termijn zijn heftige schommelingen van de koers niet bepaald een uitzondering. Crypto investeerders, vooral beginners, doen er echter goed aan om te realiseren dat de koers van een cryptocurrency niet het hele verhaal vertelt.

Er verandert namelijk fundamenteel voor een cryptocurrency niets als de koers plotseling zakt. Achter de schermen werkt het Bitcoin netwerk nog altijd op dezelfde manier als het in 2021 deed. Als je gelooft in het Bitcoin project, dan zou er eigenlijk geen enkele reden moeten zijn om ineens afgeschrikt te worden door een betreurenswaardige koers. Integendeel, dat is eigenlijk juist een uitgelezen kans om toe te slaan.

Mijdt risico

Nieuwe investeerders beginnen vaak met het kopen van cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum (ETH) als de koersen enorm hoog staan. Dit is namelijk het moment dat de hype groot is en overal in de media gepraat wordt over crypto valuta. Door de volatiele markt kan dit echter behoorlijk fout uitpakken in de praktijk.

Dit komt doordat investeren op het moment dat de prijs van cryptocurrencies hoog staat simpelweg meer risico met zich meedraagt. Toen bitcoin werd verhandeld boven de $60.000 waren veel investeerders in euforie, maar op dat moment was ook het risico op een serieuze neerwaartse beweging relatief groot. Inmiddels weten we natuurlijk ook dat sindsdien de bitcoin koers bijna 50% is gekelderd.

Op dit moment wordt bitcoin voor minder dan $40.000 verhandeld. Het risico van een investering nemen op dit prijspunt vergeleken met een prijspunt dat nabij een all-time high ligt is vele malen lager. Mocht bitcoin namelijk verder zakken, wat uiteraard niet uit te sluiten is, dan is de pijn voor een investeerder een stuk minder. Dat is waarom, hoe tegenstrijdig het wellicht ook kan voelen, investeren op dit moment een interessante keuze is.

BlockchainTraders Growth Fund

Een uitstekende manier om dan ook daadwerkelijk te investeren in cryptocurrencies op dit moment is het Growth Fund van BlockchainTraders. BlockchainTraders is een investeringsfonds van Nederlandse bodem dat investeerders de mogelijkheid biedt om indrukwekkende rendementen te behalen, zonder dat je hiervoor eigenlijk kennis over de crypto industrie nodig hebt.

Het fonds investeert voornamelijk in de 20 grootste cryptocurrencies en op deze manier wordt er optimaal geprofiteerd van de gigantische groei van de crypto markt. Daarnaast worden deze crypto’s ook gebruikt om te staken en handelen trading bots met geavanceerde algoritmes 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Doordat het fonds gebruik maakt van verschillende investeringstechnieken, zal het fonds optimaal meegroeien met de cryptocurrency markt terwijl risico’s worden beperkt.

Het Growth Fund van BlockchainTraders heeft een historisch bewezen rendement weten te behalen dat niets minder dan indrukwekkend te noemen is. Vorig jaar werd er zelfs een rendement van meer dan 200% behaald! Daar kan menig ander investeringsfonds een puntje aan zuigen.

Voor meer informatie over BlockchainTraders en hun Growth Fund kun je kijken op de bedrijfspagina van BlockchainTraders en de review hier op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.