De naweeën van de ondergang van FTX zijn nog altijd te voelen in de crypto markt. De schok die dit debacle teweegbracht heeft voor een gebrek aan vertrouwen in de industrie als geheel gezorgd. John Ray nam na het faillissement van de exchange het stokje van Sam Bankman-Fried over als CEO, en had als taak om het proces van faillissement zo goed mogelijk te doorlopen. In een recente update stelt Ray dat dit een hels karwei bleek te zijn, mede door de waardeloze administratie van FTX voor zijn komst.

Hoeveel geld heeft FTX nog?

Vrijdag publiceerde de failliete exchange een nieuwe maandelijkse financiële update, dat schrijft Decrypt. Hieruit blijkt dat FTX tot aan het einde van maart zeker $86 miljoen heeft uitgegeven. De overgrote meerderheid van dit bedrag werd gespendeerd aan juridische kosten. De verwachting is dat deze kosten nog flink zullen oplopen.

Daarnaast heeft FTX naar eigen zeggen nog $2 miljard aan cash op de balans. De afgelopen paar maanden kwam hier nog een flinke som geld bij na de verkoop van verschillende activa. Wat hier nog niet bij zit is de verkoop van LedgerX, waar FTX zo’n $50 miljoen voor heeft mogen ontvangen.

In totaal zou FTX nog zo’n $6,2 miljard aan assets hebben.

FTX heeft het bont gemaakt

Sinds het faillissement is er dus behoorlijk wat geld teruggevonden, maar volgens CEO John Ray ging dit proces tot nu toe alles behalve soepel. Hij geeft hiervoor als reden de manier waarop FTX voorheen te werk ging. De boeken waren volgens Ray in veel gevallen simpelweg niet compleet, of bestonden überhaupt niet. 

“Het heeft een enorme inspanning gekost om zover te komen. De activa van de beurzen waren sterk vermengd en hun boeken zijn onvolledig en in veel gevallen geheel afwezig. Om deze redenen is het belangrijk te benadrukken dat deze informatie nog voorlopig is en aan verandering onderhevig.”

Er is nog een lange weg te zijn voordat het proces definitief ten einde zal zijn. Volgens Ray is het daarom belangrijk dat FTX zo transparant mogelijk blijft. Dat betekent dat we ook volgende maand weer een financiële update van de exchange kunnen verwachten.

“Wij vinden het belangrijker de belanghebbenden transparantie te bieden door deze informatie nu openbaar te maken dan te wachten tot we zekerheid kunnen bereiken”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.