MicroStrategy onder leiding van CEO Michael Saylor is een van de grootste bezitters van bitcoin (BTC) ter wereld. Het bedrijf heeft vele miljarden aan bitcoin op de balans en wordt ook verhandeld op de Amerikaanse beurs. Investeerders in MicroStrategy begonnen zich na de heftige koersdalingen van bitcoin toch wat zorgen te maken. Volgens Saylor komt het bedrijf echter pas echt in de problemen als bitcoin helemaal tot rond de $3.000 zal crashen.

Michael Saylors bitcoin leningen

Vooral de bitcoin posities van MicroStrategy die zijn gekocht met een lening zouden gevaar kunnen lopen, zo dachten investeerders althans. De geruchten gingen dan ook dat MicroStrategy geliquideerd zou worden als bitcoin tot de $21.000 zou zakken, hetgeen vandaag de dag allerminst uitgesloten zou zijn.

Dit is reden tot bezorgdheid omdat de dochteronderneming van het bedrijf, MacroStrategy, in maart 2022 een lening van $205 miljoen afsloot bij Silvergate Bank, waarbij een deel van MicroStrategy’s bitcoin werd gebruikt als onderpand voor de schuld. MicroStrategy gebruikte de opbrengst vervolgens om de BTC strategie van het bedrijf voort te zetten.

Als de prijs van BTC te laag zou worden, zou dit leiden tot een margin call op de Silvergate-lening, omdat de waarde van het onderpand zou dalen. Dit was een centraal punt in de earnings call van het bedrijf in mei waarbij de CFO van het bedrijf, Phone Le, bevestigde dat het bedrijf een deel van de bitcoin zou moeten verkopen als de prijs van BTC onder de $21.000 zou zakken.

BTC bodemprijs van $3.500

Volgens Saylor is het zo simpel echter niet. Hij stelt namelijk dat MicroStrategy meer dan 115.000 bitcoins in het bezit heeft die zij als onderpand ter beschikking zouden kunnen stellen in het geval dat bitcoin naar de $21.000 zakt.

MicroStrategy has a $205M term loan and needs to maintain $410M as collateral. $MSTR has 115,109 BTC that it can pledge. If the price of #BTC falls below $3,562 the company could post some other collateral. See slides 11-12 in Q1 2022 presentation. #HODLhttps://t.co/9WHsIB6Usx

— Michael Saylor (@saylor) May 10, 2022

Pas als bitcoin helemaal in elkaar stort tot $3.562 dan heeft MicroStrategy echt een probleem en zullen zij genoodzaakt zijn hun bitcoin bezittingen te verkopen. Zo ver is het gelukkig nog lang niet en het is maar de vraag of dit scenario realistisch is.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.