De Discord groep van de beruchte Bored Ape Yacht Club (BYAC) is gehackt. BYAC is de exclusieve groep voor de populaire Bored Ape non-fungible token (NFT) collectie. Discord is een populair chatprogramma voor cryptocurrencies. BYAC heeft de hack vandaag op Twitter bevestigd:

STAY SAFE. Do not mint anything from any Discord right now. A webhook in our Discord was briefly compromised. We caught it immediately but please know: we are not doing any April Fools stealth mints / airdrops etc. Other Discords are also being attacked right now.

— Bored Ape Yacht Club (@BoredApeYC) April 1, 2022

Mutant Ape #8662 NFT gestolen

Volgens cybersecuritybedrijf PeckShield had een hacker toegang gekregen tot de Discord server van BYAC via een zogenaamde phishing scam. De hacker plaatste een link in de Discord groep die naar een pshishing site leidde. Hij of zij stal vervolgens op deze manier Mutant Ape #8662.

Naar verluidt werd de phishing aanval uitgevoerd via Ticket Tool. Dat is een soort ticketsysteem voor Discord waarmee gebruikers verzoeken kunnen indienen voor bijvoorbeeld klantenservice.

Alhoewel BYAC dus op de hoogte is van de hacker, waarschuwt het zijn community alsnog om voorzichtig te blijven. Ook meldt BYAC dat het niet van plan is om in april airdrops of zogenaamde NFT stealth mints te houden.

Daarnaast meldt BYAC dat andere Discord servers wellicht ook zijn gehackt, al is het niet helemaal duidelijk om welke het dan gaat. Een daarvan zou de Discord groep van Doodles, ook een NFT-project, zijn, al is dat niet bevestigd.

NFT’s zijn de laatste tijd vaker het doelwit van dergelijke pshishing aanvallen. Volgens gegevens van analysebedrijf Elliptic werden afgelopen week maar liefst 35 NFT’s gestolen ter waarde van meer dan $900.000 (€814.000).

Daar zaten ook meerdere Bored Apes en Mutant Apes tussen. Dat gebeurde via de recente airdrop van de nieuwe ApeCoin (APE). Een aantal leden van de BYAC klikten blijkbaar op phishing links met het idee dat zij op deze manier hun APE munten konden claimen.

Crypto Insiders ook op Discord

Crypto Insiders heeft overigens ook een Discord server, en nee, deze is niet gehackt. In deze premium omgeving worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.