Er zijn tal van termen die je zult tegenkomen tijdens je beleggingsreis. Een van de meest uitgesproken termen is ‘paper hands‘ en ‘diamond hands‘. Deze zogenaamde Reddit-termen kunnen voor crypto- en aandelenbeleggers verwarrend zijn, gelukkig heeft Alphastocks een simpele uitleg van wat deze termen betekenen.

Wat betekent ‘paper hands’?

Om te begrijpen wat paper hands is, moet je eerst begrijpen wat een meme-aandeel is. Een meme-aandeel vertegenwoordigt de aandelen in een bedrijf die een enorme toename in volatiliteit hebben ervaren als gevolg van virale activiteit in sociale platformen zoals Reddit. Er staat geen letterlijke betekenis voor meme-aandeel, maar over het algemeen zijn het aandelen met weinig fundamentele waarde en (hoge) short-posities.

Paper hands is een nieuwe term die voortkomt uit de Reddit-community r/WallStreetBets. Particuliere beleggers die het platform gebruiken, kwamen vorig jaar met deze term en het heeft echt aangeslagen onder de beleggers. ‘Paper hands’ werd vaak gebruikt tijdens de meme-aandelen rage die begon in januari 2021. Simpel gezegd wordt ‘paper hands’ door beleggers op Reddit gebruikt om iemand te beschrijven, omdat hij/zij een aandeel (volgens hen) te vroeg verkoopt. Veel (particuliere) beleggers hebben niet veel verstand van beleggen en besluiten, nadat ze een ‘meme-aandeel’ hebben gekocht het aandeel vrij snel toch te verkopen. Wanneer je dit doet, heb je (volgens de Reddit-community) paper hands. In principe verkopen ze in paniek of onwetendheid. Ze gebruiken het woord ‘paper hands’ om beleggers te beschrijven, omdat ze bij de minste druk en kleinste daling besluiten te verkopen.

Wat betekent ‘diamond hands’?

Paper hands is het tegenovergestelde van ‘diamond hands’, wat verwijst naar iemand die een hoge risicotolerantie heeft voor aandelen of crypto met een hoge volatiliteit die hij bezit. Handelaren met ‘diamanten handen’ of ‘diamond hands’ geven niet toe en verkopen hun aandelen pas als ze hun doel hebben bereikt. Het is moeilijk om dit doel te omschrijven, aangezien het doel van ‘diamond hands’ nooit verkopen is. Over het algemeen wordt de term ‘diamond hands’ alleen gebruikt voor risicovollere aandelen of crypto’s, zoals: Dogecoin, Virgin Galactic, Gamestop of AMC. Niemand zal zeggen dat je diamanten handen hebt als je Coca-Cola niet verkoopt, wanneer deze -1% daalt.  Al met al zijn het termen met weinig fundamentele betekenis. Het is vooral een grappig en pesterig woord dat wordt gebruikt voor en tegen particulieren beleggers. Neem deze begrippen met een korreltje zout, maar je weet nu in ieder geval wat het betekent!

Meest besproken meme-aandelen

Je hebt nu een beter beeld van papieren- en diamanten handen, maar Alphastocks heeft een kort overzicht gemaakt met de top 8 meest besproken (meme) aandelen op Reddit-community r/WallStreetBets.

GameStop (GME)
Tesla (TSLA)
AMC (AMC)
Tilray Brands (TLRY)
Apple (AAPL)
Advanced Micro Devices (AMD)
Nvidia (NVDA)
BlackBerry (BB)

Mocht je het perfecte aandeel gevonden hebben, dan heb je een betrouwbare en goedkope broker nodig! De meeste aandelen kun je tegen lage kosten kopen bij DEGIRO of BuxZero.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Ben jij benieuwd hoe je jouw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks. Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.