De val van Terra heeft vele investeerders hard geraakt. Niet alleen particuliere investeerders waren getroffen, ook grote gerespecteerde durfkapitaalfirma’s zijn mogelijk miljoenen verloren door de crash.

Terra was in 2018 opgericht door Daniel Shin en Do Kwon. Waar zij begonnen als relatief onbekende ondernemers, zijn zij uitgegroeid tot een van  de grootste cryptocurrency-projecten op basis van marktwaarde in enkele maanden.

Interesse vanuit Galaxy Digital en Pantera Capital

Dit soort interessante start-ups blijven natuurlijk niet onopgemerkt bij de grote investeerders. Zo waren Galaxy Digital en Pantera Capital een van de eerste en grootste investeringsbedrijven die investeerden in het project. Beide investeerden zij $25 miljoen tijdens de financieringsronde in januari 2021. Zes maanden laten investeerde zij nog een extra $150 miljoen naast andere durfkapitaalfirma’s zoals BlockTower Capital en Delphi Digital

Doordat Galaxy Digital en Pantera Capital erg vroeg waren met hun investering konden zij LUNA kopen voor slechts een paar cent per stuk. Het is echter onduidelijk of deze bedrijven op tijd winst hebben kunnen nemen voor de koers van LUNA onderuit ging. Galaxy digital heeft op 13 mei wel aangegeven dat ze $300 miljoen verlies hebben gemaakt. Hierin werd echter niet duidelijk gemaakt dat dit om LUNA verliezen ging.

Interessante LUNA tattoo

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital had altijd een erg positieve kijk op het Terra ecosysteem. Hij ging zelfs zo ver om een tattoo van Terra LUNA te nemen.

I’m officially a Lunatic!!! Thanks @stablekwon And thank you my friends at Smith Street Tattoos. pic.twitter.com/2wfc00loDs

— Mike Novogratz (@novogratz) January 5, 2022

Novogratz postte later nog dat hij het plan van Terra om een bitcoin reserve aan te houden voorde UST stablecoin een interessant experiment vond. Slechts vijf weken later is LUNA vrijwel niks meer waard. Zijn laatste tweet was op 8 mei.

Hoe veel LUNA en UST de investeringsfirma’s nou precies verloren zijn is dus vooralsnog onduidelijk.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.