Een hacker met de naam ‘Gummo’ beweert dat hij maar liefst $7 miljard (€6,4 miljard) aan bitcoin (BTC) bezit. Gummo sprak hierover in een vervolginterview met Soft White Underbelly. Beide video interviews zijn onderaan het artikel te vinden.

In het interview beweert Gummo dat hij al 30 jaar lang een hacker is. Hij zegt dat hij in 2013 vier supercomputers had gebouwd voor bitcoin mining. De prijs van BTC schommelde toen tussen de $200 en $800. In anderhalf jaar zou de hacker maar liefst 80.000 BTC gemined hebben.

$7 miljard aan bitcoin

Ondertussen zou Gummo zelfs 179.000 BTC in handen hebben. Met de huidige prijzen zou dat overeenkomen met $7 miljard en dat maakt hem een van de rijkste mensen op aarde. Volgens de Forbes lijst van rijkste miljardairs zou hij op de 369ste positie uitkomen.

“Ik ben behoorlijk rijk. Ja, ik hoef niet meer te werken als ik dat niet wil. Ik heb meer dan zeven miljard dollar aan Bitcoin.”

Aldus Gummo. In november, toen de prijs van BTC op een all-time high van $69.000 uitkwam, had de hacker zelfs $12,4 miljard aan BTC in bezit. Hij geeft echter geen adres vrij om dit te bevestigen.

Verder vertelt Gummo dat hij een moeilijke jeugd had en dat hij ooit gepakt was voor het verkopen van gestolen computercode. Gummo zegt dat hij sindsdien een “goede” hacker is geworden die mensen help met cybersecurity.

“Wetende dat ik kan voorkomen dat iemands grootmoeder het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld afpersing via cybercrime, sta ik elke dag voor op en dat zijn de dingen die me momenteel motiveren.”

Op Twitter lijkt hij vooral veel steun te krijgen voor zijn verhaal. Toch zijn er natuurlijk ook veel mensen die moeite hebben het verhaal te geloven. Gummo meldt verder dat de wereld van hackers steeds grimmiger wordt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.