De bitcoin prijs doet het goed de afgelopen paar maanden, wat een hoop goeds doet voor het sentiment. De eerste geluiden van een nieuwe bullmarkt klinken weer. Ook op de blockchain is dit terug te zien. Volgens on-chain analisten van Glassnode maakt een grote groep HODL’ers voor het eerst in maanden namelijk weer winst.

Signalen voor een bitcoin bullrun keren terug

Dat schrijft het on-chain analysebureau in een wekelijkse update. Short-term holders maken sinds vorige week weer winst, wat over het algemeen materiaal is voor een correctie. Investeerders die hun tokens minimaal 155 dagen (5 maanden) in hun eigen wallets hebben zitten maken voor het eerst sinds mei 2022 (11 maanden) ook weer winst. Deze groep is doorgaans een betere afspiegeling van het macro-economische landschap volgens Glassnode.

Het feit dat deze groep weer winst maakt is volgens Glassnode een belangrijke aanwijzing dat de bearmarkt om begint te slaan in een bullmarkt. Mei van 2022 vormde een belangrijk punt voor de markt, aangezien dat het moment was waarop het ecosysteem van Terra (LUNA) instortte. Toen begon de overtuiging dat de bearmarkt begonnen was.

Het aantal wallets dat verlies maakt is ondertussen op een punt gekomen dat eveneens in bullmarkt-territorium lijkt te zitten.

Diepere bearmarkt nog steeds mogelijk

Echter wijzen de stijgende prijzen ook op het feit dat veel holders nog steeds onder water staan. Als ze hun verliezen willen beperken zouden ze kunnen verkopen. Ondertussen verklaart een analist van het Zuid-Koreaanse blockchain-analysebedrijf CryptoQuant iets vergelijkbaars. De uptrend zou wel eens op zijn einde zou kunnen lopen omdat kopers uitgeput zijn.

$BTC Volatility Decreased due to the recent plunge/surge: Be aware of short-term positioning

“Note the reduced upside potential due to exhaustion of buying pressure.”
by @Yonsei_dent

Linkhttps://t.co/Rnlr2Umo6H pic.twitter.com/evnoatM5ZD

— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) April 27, 2023

Deze mogelijkheid wordt kracht bijgezet doordat sommige bitcoin (BTC) whales voor het eerst in jaren weer actief worden en mogelijk beginnen te verkopen. Toch is het vaak lastig om in te schatten wat deze whales van plan zijn. Ze versturen namelijk niet altijd coins direct naar crypto exchanges.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.