De National Basketball Association, of kortweg NBA, heeft een rechtszaak aan haar broek hangen vanwege een eerdere marketingdeal tussen het failliete crypto-leenplatform Voyager Digital en basketbalteam Dallas Mavericks. Gebruikers van het platform beweren dat de samenwerking tot een collectief verlies van meer dan 4,2 miljard dollar heeft geleid.

Crypto-investeerders klagen NBA aan

Op 6 februari werd de zogeheten class-action rechtszaak, ook wel groepsvordering genoemd, ingediend bij een rechtbank in Miami.

In de aanklacht, bestaande uit meer dan 100 pagina’s, wordt de NBA beschuldigd van ‘’grove nalatigheid’’ bij de goedkeuring van de promotiedeal.

In oktober 2021 sloegen Voyager Digital en Dallas Mavericks de handen ineen. Voor een periode van vijf jaar zou Voyager Digital bekendstaan als de officiële crypto partner van het professionele basketbalteam uit Dallas.

De rechtszaak beweert dat de NBA verantwoordelijk moet worden gehouden voor eventuele schade als gevolg van hun uitgebreide promotie van niet-geregistreerde effecten van Voyager. Het wordt omschreven als “een ongereguleerde en onhoudbare fraude.”

Volgens de eisers heeft de NBA “opzettelijk besloten om de risico’s” van het werken met crypto-beurzen zoals Voyager, Coinbase en FTX te omarmen. Dit terwijl de NBA “miljarden aan promotionele vergoeding” accepteerde te midden van de uitdagingen van “lege arena’s en het verlies van miljarden aan televisie-inkomsten” als gevolg van COVID-19.

De juridische strijd is ook gericht op het advocatenkantoor van Voyager, McCarter & English. De aanklacht stelt dat ze hun geloofwaardigheid misbruikten door een valse ‘Juridische Opinie’ uit te geven, waarin werd beweerd dat de tokens van Voyager geen niet-geregistreerde effecten waren.

Voyager Digital was een van de vele cryptobedrijven die gedurende de bearmarkt van 2022 zijn hoofd niet boven water kon houden. In juli van dat jaar vroeg het bedrijf zijn faillissement aan.

Voyager Digital was een platform waar gebruikers hun cryptomunten, waaronder bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kon (uit)lenen.

Eerdere rechtszaak tegen Mark Cuban

In 2022 werd tevens multimiljardair Mark Cuban, de voormalig eigenaar van Dallas Mavericks, aangeklaagd door dezelfde groep eisers.

Ze beweerden dat Cuban Voyager promootte en onjuiste informatie gaf over de veiligheid van het platform.

Het “uitgebreide onderzoek” van deze zaak maakte het “nu duidelijk” dat de groep zijn juridische stappen moest uitbreiden naar de NBA en McCarter & English.

Nu gratis: volg al je investeringen

Het bericht Deal met failliet cryptobedrijf levert NBA juridische problemen op verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.