Het is niet ondenkbaar dat de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) niet te spreken is over de saga omtrent Terra (LUNA) en de stablecoin UST. Twee voormalige advocaten bij de SEC hebben zelfs aan The Block Research gemeld dat de SEC ondertussen hoogstwaarschijnlijk al een onderzoek is gestart naar Terraform Labs.

SEC onderzoekt LUNA

Philip Moutakis, voormalig advocaat bij het Amerikaanse regulerend orgaan, liet vandaag weten dat hij ervan uitgaat dat de SEC al een onderzoek is gestart naar Terraform Labs. Volgens hem ligt het voor de hand dat de SEC de afgelopen paar dagen niet stil heeft gezeten, zeker ook omdat de SEC al eerder een onderzoek startte naar Mirror Protocol. 

De oprichter van Terraform Labs, Do Kwon, was ook de man achter dit Mirror Protocol.

“De SEC is al ter plaatse, ze onderzoeken het Mirror protocol,”

Een woordvoerder van de SEC weigerde echter uitspraak te doen over een mogelijk onderzoek naar Terraform Labs en UST. Volgens hem kan de SEC niet zeggen of er een onderzoek gaande is, maar zijn zij ook niet in staat om te zeggen dat dit niet zo is. Onduidelijk dus.

Stablecoin regulatie

Stablecoins zijn al langere tijd een doorn in het oog voor regulatoren over de hele wereld en bij de SEC ligt dit niet anders. Vorig jaar noemde de chairman van de SEC, Gary Gensler, stablecoins nog “poker chips”. Er zat al langer een regelgevend raamwerk wat betreft stablecoins aan te komen en wellicht dat de ondergang van UST dit proces zal doen versnellen.

Do Kwon, liet zich op 21 april van dit jaar nog uit over het feit dat stablecoins volgens de SEC mogelijk als securities, ofwel effecten, gezien zouden kunnen worden. Volgens hem is deze notie volslagen onzin. Philip Moutakis stelt echter dat het zo simpel niet ligt:

“Zelfs als er een vraag is of UST een effect is,” vervolgde Moustakis, “Zelfs als de stablecoin,zoals ontworpen, aan de toepassing van de federale effectenwetgeving kan zijn ontsnapt, kunnen de daaropvolgende transacties de stablecoin weer onder de bevoegdheid van de SEC brengen.” 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.