De strijd tussen Rusland en Oekraïne heeft grote gevolgen voor het volk. Daarnaast creëert het ook rimpeleffecten. Een van deze rimpeleffecten is het effect op de bitcoin (BTC) koers. We zien onder andere dat de vraag naar Bitcoin de afgelopen tijd enorm stijgt. Dit komt doordat de waarde van de Russische roebel enorm is gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Daardoor gaan mensen op zoek naar bezittingen/assets die hun waarde behouden. Hoewel Bitcoin nog niet gezien kan worden als een ‘store of value’ (iets wat zijn waarde behoudt), zien we wel dat Bitcoin een populaire optie is.

Bitcoin: je eigen bank zijn

Zelf denk ik dat dit te maken heeft met het feit dat Bitcoin gedecentraliseerd is. Er is geen sprake van een centrale partij die de banken kan sluiten. Met Bitcoin heb je altijd toegang tot je geld en word je dus eigenlijk je eigen bank. We zien dat crypto ook wordt gebruikt om Oekraïne te steunen. Sinds afgelopen zaterdag accepteert Oekraïne donaties in verschillende crypto valuta, waaronder Bitcoin en Ethereum. Door deze situatie met Rusland en Oekraïne lijkt het sentiment rondom Bitcoin en crypto te veranderen. Mensen kunnen nu makkelijker inzien dat er voordelen zitten aan het zijn van je eigen bank.

Normaal gesproken zijn de koers van Bitcoin en de koers van aandelen redelijk aan elkaar gekoppeld. De laatste dagen zien we echter dat de koers van Bitcoin stijgt, terwijl de koers van veel aandelen juist daalt. We weten natuurlijk niet of deze ontkoppeling zich door gaat zetten, maar momenteel is de ontkoppeling in ieder geval aanwezig. Ik denk zelf dat het sentiment van Bitcoin en crypto de komende jaren zich positief zal blijven ontwikkelen en dat er steeds meer nuttige toepassingen komen voor crypto in de wereld.

Ikzelf ben eind 2019 in de wereld van crypto gedoken en heb me vanaf begin 2020 ook meer verdiept in aandelen. Inmiddels heb ik mijn levensmissie gevonden: een financieel gezond leven voor iedereen. Op mijn Engels- en Nederlandstalige YouTube-kanalen maak ik onder de naam ‘Nesami’ video’s over crypto en aandelen, waarbij ik gebruikmaak van mijn FUFITA-methode: fundamentele, financiële en technische analyse. Als het om crypto gaat, volg ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bitcoin, altcoins en NFT’s. Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen bij het beleggen in crypto en aandelen? Neem dan eens een kijkje op mijn website!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.