Terwijl bitcoin (BTC) weer vrijwel volledig hersteld is van de daling gisteren, kijken veel investeerders verder de toekomst in. Wat kan de koers doen in de nabije toekomst? On-chain analist Will Clemente deelde een interessante grafiek over dit onderwerp op Twitter.

Bitcoin bullmarkten vergeleken

Clemente deelde op Twitter een grafiek met daarop de prijsprestaties van bitcoin sinds de all-time high (ATH) van de voorgaande cyclus. Op de grafiek worden daarmee de bullmarkten van 2011 tot 2013, 2013 tot 2017, 2017 tot 2021 en de huidige markt vergeleken.

“Bitcoin-prijsprestaties sinds de vorige all-time high (ATH).

Groene lijn is de huidige cyclus. De komende 2 jaar kunnen leuk worden.”

Bitcoin price performance since previous all-time high

Green line is this cycle. Next 2 years should be fun. pic.twitter.com/Lj9YywNkHW

— Will Clemente (@WClementeIII) April 27, 2023

Zoals te zien op de grafiek is de prijsactie na een ATH vaak negatief of vlak. Vervolgens eindigt een bullcycle met een flinke parabolische stijging. Op het moment van schrijven bevinden we ons in het vlakke deel van de cyclus (groene lijn).

Mocht bitcoin hetzelfde patroon volgen dan kan dit betekenen dat de koers de komende jaren flink gaat stijgen. Uiteraard is het hierbij enorm belangrijk om te benadrukken dat Clemente hier een verwachting schetst van toekomstige prijsacties op basis van prijsacties in het verleden. En zoals altijd; in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Halving cyclus van 2024 kan interessant worden

Om er nog maar en schepje hopium bovenop te doen, de Nederlandse analist PlanB laat in een tweet weten dat de “2024 bitcoin halving cyclus interessant kan worden.” De prijs wijkt dit jaar flink af van zijn stock-to-flow (S2F) model. Maar, “naar mijn mening was 2022 een uitzondering en kan de exponentiële groei doorzetten tot ~50% adoptie is bereikt. De tijd zal het leren.”

2024 halving cycle is going to be very interesting.
Or 2022 was an outlier and 2023+ will revert to S2F model line. Or there is a non-linear relationship between S2F/halving and price, diminishing return. IMO 2022 was an outlier and exponential growth will continue until ~50%… pic.twitter.com/ru5kyli0xY

— PlanB (@100trillionUSD) April 27, 2023

Op het moment van schrijven handelt bitcoin vlak onder de belangrijke weerstand bij $30.000. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de bitcoin euro prijs daarmee uit op 26.781.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.