Met de huidige bitcoin (BTC) koers zijn veel investeerders al snel geneigd te geloven dat het periodiek inleggen van kleine bedragen weinig nut heeft. Een gebruiker op reddit heeft echter de kracht van Dollar Cost Averaging (DCA) aangetoond. Hij heeft het afgelopen jaar iedere dag met een bedrag van 5 dollar bitcoin gekocht en nu het verbluffende resultaat gedeeld met anderen.

Succesvolle bitcoin DCA

Het gaat om een Reddit-gebruiker onder de naam ‘Gorillahair2000’ die afgelopen zaterdag zijn succesvolle strategie deelde op het populaire sociale mediaplatform. Een jaar geleden nam hij de beslissing om te testen of het loonde om met een klein bedrag de bekende DCA-strategie te gebruiken voor bitcoin.

DCA is het periodiek investeren met een vaste inleg, ongeacht hoe de onderliggende koers er op dat moment voorstaat. Het is een zeer populaire beleggingsstrategie die het risico vermindert en over tijd een gemiddelde aankoopprijs garandeert.

De Redditor heeft de strategie exact 365 dagen uitgevoerd. Hiervoor heeft hij automatische aankopen met bitcoin-betalingsapp Strike gebruikt om de strategie zo eenvoudig mogelijk te maken.

Na iedere dag 5 dollar te hebben geïnvesteerd, heeft de investeerder in kwestie een totale stapel van 0,075 BTC bij elkaar verzameld. Hiervoor heeft hij een totaal van 1.825 dollar uitgegeven tegen een gemiddelde aankoopprijs was 24.108,58 dollar.

Met een huidige BTC koers van 34.158,20 is de waarde van zijn totale investering nu gelijk aan 2.585,75. De totale winst staat dus gelijk aan 760,75 dollar. Dit betreft een rendement van 41,68 procent. Hierbij is tevens al rekening gehouden met de bijkomende vergoedingen.

Starbucks koffie omtoveren tot BTC portfolio

Dit voorbeeld bewijst dat periodiek een klein bedrag investeren in bitcoin na een jaar al uit kan groeien tot een gevestigd portfolio.

Zoals de belegger zelf opmerkt, heeft hij wat voor velen een dagelijkse kop koffie bij Starbucks is, omgezet in een portfolio dat bijna 2.600 dollar waard is.

Indien bitcoin in een volgende bullmarkt belandt en nieuwe hoogtepunten bereikt, zullen de resultaten van deze aanpak nog veel meer mensen verbazen.

Het bericht Dagelijks €5 in bitcoin investeren: de opvallende resultaten na 1 jaar verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.