Bitcoin (BTC) staat een cruciale dag te wachten. Vandaag is de tweede dag van de vergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC), het beleidsorgaan van de Amerikaanse centrale bank die verantwoordelijk is voor het monetaire beleid, en zal er een nieuw rentebesluit naar buiten worden gebracht. De markt houdt zijn adem in en een verandering van het huidige rentetarief zou veel volatiliteit aan kunnen wakkeren. We bekijken hoe de bitcoin koers er momenteel voorstaat en richten ons op wat er mogelijk komen gaat.

Bitcoin koers wacht in spanning af

De tweedaagse beleidsvergadering houdt de cryptomarkt in spanning. De bitcoin koers schommelt sinds de start van de week namelijk al in een bereik tussen grofweg 34.200 en 34.800 dollar. De boven- en onderkant van de range is inmiddels dan ook al veelvuldig getest.

Gisteren klom de koers in de avond richting de weerstand, maar kwam niet verder dan 34.700 dollar. Na een tweede poging bracht 34.700 dollar wederom roet in het eten.

De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Gisteren was bovendien de laatste dag van oktober. De uitstekende maand voor bitcoin werd afgesloten op een koers van 34.661 dollar. Dit was de hoogste maandelijkse sluiting sinds april 2022.

Momenteel staat de koers iets lager en lijkt op weg te zijn naar het steunlevel van 34.200 dollar. Mocht de koers hier doorheen zakken, dan is het niveau rond de 33.600 de volgende halte.

#BTC still using $34.2k as support

Looks like it’s consolidating right into FOMC day https://t.co/ICgGDpGkUL pic.twitter.com/m4rCakkkF0

— Matthew Hyland (@MatthewHyland_) October 31, 2023

Bij een uitbraak omhoog ligt een nieuw jaarlijks hoogtepunt op de loer. Deze ligt momenteel om en nabij de 35.300 dollar. Hierboven kan het niveau rondom 37.500 de nodige weerstand bieden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 34.323 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro uit op 32.490.

Altcoinmarkt: chainlink en cardano hard onderuit

Binnen de top 15 cryptocurrencies van het moment zijn er enkele significante bewegingen waarneembaar ten opzichte van 24 uur geleden. Solana (SOL), XRP en Toncoin (TON) zijn het hardst gestegen vandaag. De altcoins staan respectievelijk 4,52, 2,26 en 2,60 procent in de plus.

Cardano (ADA) en chainlink (LINK) hebben het meeste in moeten leveren. Cardano staat 5,07 procent lager dan gisteren en chainlink is zelfs met 7,07 procent gedaald.

Bitcoin vandaag: rentebesluit VS

Zoals gezegd is het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank (de Federal Reserve) bij uitstek het meest belangrijke van vandaag. Om 19:00 uur zullen we te horen krijgen wat er met het huidige tarief van 5,25 – 5,50 procent, wat tevens het hoogste niveau sinds 2001 is, zal gebeuren.

Maar liefst 97,7 procent van de markt verwacht dat de rente op hetzelfde niveau zal blijven. Daartegenover staat een kleine groep van slechts 2,3 procent die een verlaging verwacht. Een halfuur nadat het hoge woord eruit is zal Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, het besluit toelichten in een een persconferentie.

Ook wordt er vandaag nog enkele andere belangrijke data uit de VS gepubliceerd. Om 13:15 uur zal het ADP Nationaal Werkgelegenheidsrapport gedeeld worden. Dit is een goede prognose voor de officiële niet-agrarische loonlijstengegevens die voor aankomende vrijdag op de agenda staat.

Tot slot zal om 15:00 uur de ISM Productie Inkoopmanagersindex (PMI) en de JOLTs Vacatures gepubliceerd worden. Om 15:30 volgt vervolgens de wekelijkse Ruwe Olievoorraden.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 36,78 ADA of 17,87 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Het bericht Dag van de waarheid voor bitcoin, dit kun je vandaag verwachten verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.