Sergey Nazarov, co-founder van Chainlink (LINK), heeft in een interview met Bloomberg Crypto interessante voorspellingen gedaan over de toekomst van cryptovaluta. Hij ziet een sterke groei in nieuwe investeerders en laat weten welke trends hij de komende tijd verwacht. 

Crypto markt krijgt grote groep nieuwe deelnemers

Nazarov meldt tegen Bloomberg dat de crypto markt kan rekenen op een enorme toename in investeerders. Dit komt door de recentelijk verkregen toestemming voor exchange-traded funds (ETF). Deze nieuwe manier van investeren lijkt toegankelijker voor nieuwe investeerders, waardoor het makkelijker is om in te stappen.

Wat is een ETF precies?

Om nieuwe investeerders te overtuigen, proberen crypto bedrijven de drempel zo laag mogelijk te maken. Er zijn verschillende ETF’s te verkrijgen bij verschillende coins. Een voorbeeld is bitcoin (BTC). Beleggers hoeven niet zelf bitcoin aan te schaffen, maar kopen een product bij een uitgever. Deze uitgever koopt dan het geïnvesteerde bedrag aan bitcoin en houdt deze voor de belegger in bezit.

Doordat de uitgever de bitcoin in zijn opslag houdt, hoeft een nieuwe investeerder zich hier geen zorgen om te maken. Het enige nadeel is dat de uitgever hierover een jaarlijks managementfee rekent. Dit is meestal een percentage van het volledige vermogen.

Toename investeerders brengt grote gevolgen met zich mee

Nazarov legt uit dat de doorbraak van de bitcoin-ETF de deur heeft geopend voor nieuwe manieren om te investeren. Hij voorspelt dat dit enkel het begin is van een tijdperk waarin het steeds makkelijker wordt om mee te doen in de crypto markt.

“De bitcoin-ETF is slechts een eerste aanbod waarmee het mondiale financiële systeem kan beschikken over basisinvesterings- en betalingsmogelijkheden voor bitcoin, op een manier die voor hen comfortabel is” – Sergey Nazarov

Op deze manier wil de oprichter van Chainlink duidelijk maken dat het doel achter deze ETF’s is om de eerste stap naar de crypto markt zo makkelijk mogelijk te maken. Hiermee trekt het gehele circuit nieuwe investeerders.

Nieuwe trend ontdekt in asset tokenization

Aan het eind van het interview doet Nazarov nog een voorspelling. Hij meent dat de tokenisatie van activa de volgende grote trend zal zijn. Tokenisatie is simpelweg het programmeren van tokens op de blockchain. Hierdoor kunnen ‘echte’ bezittingen tot token worden omgezet, met alle voordelen van de blockchain technologie.

Banken zullen deze instromen in ETF’s zien en actie ondernemen. “Ze zullen zelf activa op de markt brengen om met de ETF’s te concurreren of om een deel van het kapitaal naar zich toe te trekken.” aldus Nazarov.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Het bericht ‘Cryptomarkt kan snel enorm gaan groeien,’ volgens Chainlink oprichter verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.