Stablecoins zijn steeds populairder geworden in de afgelopen jaren en dat is onder andere te zien in het handelsvolume. Onlangs bereikte dit aantal een nieuw record, wat zelfs het handelsvolume van betalingsverwerker Visa overschreed.

Cryptogigant Tether verslaat een van grootste betalingsverwerkers ter wereld

Volgens data van analyseplatform LookOnChain bereikte Tether (USDT) een 24-uur handelsvolume van $53 miljard. Het overtrof daarmee het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van Visa over het eerste kwartaal van 2024, wat op $42 miljard uitkwam.

De ontwikkelingen laten een snelle groei en het toenemende gebruik zien van USDT op het TRON netwerk. Op het moment heeft het meer dan 45,5 miljoen houders en een totaal aantal transacties van meer dan 1,8 miljard. 

Het is een indrukwekkende prestatie, zeker gezien het feit dat Visa een van de grootste betalingsverwerkers is in de wereld. Het bedrijf beheert miljarden transacties in meer dan 200 landen en regio’s.

Waarom zijn stablecoins in trek?

De vraag naar stablecoins zoals USDT neemt toe, vooral te midden van een daling in de crypto markt. Sinds januari 2023 stijgt het transactievolume van USDT op het TRON netwerk gestaag, met gemiddeld ongeveer twee miljoen transacties per dag sinds februari.

Ook zien we dat stablecoins steeds vaker een alternatief bieden in economieën over de hele wereld waar de lokale valuta faalt. Voorbeelden hiervan zijn Argentinië en Venezuela, die te maken hebben met extreem hoge inflatie.

Ripple CEO kritisch op Tether

Ondanks het succes heeft Tether ook met kritiek te verduren. Onlangs haalde de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, nog uit naar de grootste stablecoin en leidde tot hevige reacties. Garlinghouse suggereerde dat “de Amerikaanse overheid achter Tether aangaat” om meer controle te krijgen over stablecoin uitgevers. 

Tether staat onder druk vanwege beschuldigingen van onvoldoende auditing en marktmanipulatie. Paolo Ardoino, de CEO van Tether, reageerde echter fel door Garlinghouse een “uninformed CEO” te noemen. Samson Mow, de CEO van Jan3, suggereerde dat de opmerkingen ongegrond waren.

Het bericht Cryptogigant Tether verslaat VISA met enorm handelsvolume verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.