De crypto industrie in de Verenigde Staten lijdt op het moment flink onder de beleidsmakers van het land. Eerder deze maand is zowel Binance als Coinbase aangeklaagd, onder andere omdat ze crypto aan zouden bieden als ongeregistreerde effecten. Maar Bank of America houdt de moed erin.

Bank of America: crypto sentiment nog steeds negatief

Dat schrijft CoinDesk, die een onderzoeksrapport van de Amerikaanse investeringsbank heeft ingelezen. Hierin verklaart het dat de crypto-industrie onderpresteert ten opzichte van de Nasdaq, de Amerikaanse beurs voor technologieaandelen. Dat komt volgens de bank omdat de regulatie in de Verenigde Staten niet gunstig is voor crypto.

Weliswaar heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission het op dit moment vooral gemunt op exchanges, maar die vormen maar een klein deel van het ecosysteem, benadrukt BoA. Ook voor cryptocurrencies zelf is het niet positief gebleken. Zo noemde de SEC cardano (ADA) in de aanklacht tegen zowel Binance als Coinbase. Sinds het begin van de rechtszaak op 5 juni is de coin al met 30% gedaald, en momenteel is de cardano koers nog niet hersteld.

Bank blijft positief over crypto adoptie

Volgens de bank overschaduwt de onduidelijkheid omtrent regulatie, het gebrek aan goedkeuring van een spot bitcoin-ETF en de illegale activiteit in de crypto-industrie de positieve kanten. De investeringsbank blijft namelijk positief over crypto. Het verwacht nog steeds dat de sector de financiële industrie de komende vijf tot tien jaar flink op de schop zal gooien. Bitcoin zou zelfs weer een goede inflatiehedge kunnen worden, iets wat in 2022 niet het geval was.

Toch is Bank of America niet vies van kritiek leveren op de industrie. Zo vindt het dat de Proof-of-Reserves-bewijsstukken die veel exchanges na de problemen bij FTX hebben onthuld niet genoeg om vertrouwen te kweken. Ook dacht het eind vorig jaar nog dat regulatie de volgende stap gaat zijn die mainstream adoptie van crypto aan zal drijven.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.