Met de komst van de lente is ook afscheid genomen van de metaforische crypto winter, aldus de investeringsbank H.C. Wainwright uit New York. Analisten van de bank hebben officieel een einde van de crypto winter aangekondigd. Daarnaast geloven ze dat het aandeel van Coinbase (COIN) perfect is gepositioneerd om te profiteren van de aankomende bullrun.

Mooi vooruitzicht voor BTC en COIN

De totale waarde van de crypto markt steeg sinds het begin van 2023 al met ruim 50 procent. De bitcoin (BTC) koers nam het voortouw en steeg met 65 procent. In een bericht aan investeerders op 26 april deelde de investeringsbank H.C. Wainwright mee dat bitcoin waarschijnlijk aan de nieuwe bullmarkt cyclus is begonnen.

“Markten zijn waarschijnlijk begonnen aan de nieuwe bullmarkt cyclus van BTC. Historisch gezien resulteert dit in een significante groei van de crypto marktkapitalisatie, groeiende adoptie van consumenten en instituties en hoger crypto handelsvolumes”

Aldus het bericht van de bank. Daarnaast geloven de analisten van H.C. Wainwright dat het aandeel van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase (COIN) ideaal is gepositioneerd voor de volgende crypto bullmarkt. Aangezien Coinbase de grootste beursgenoteerde crypto exchange is, zal het marktaandeel van Coinbase hoogstwaarschijnlijk toenemen in het restant van 2023.

Het koersdoel van COIN is volgens de bank 75 dollar per aandeel; 40 procent hoger dan de huidige waarde van 53 dollar. Met maar liefst 110 miljoen geverifieerde gebruikers in 100 landen en ruim 8 miljoen actieve gebruikers is de activiteit van het platform “robuust”, vindt de bank. Ook de grote hoeveelheid institutionele investeerders in Coinbase is een positieve indicator, meent H.C. Wainwright.

De bitcoin halving komt eraan!

Niet alleen de analisten van de investeringsbank uit New York zijn optimistisch over de stand van zaken in crypto land. Crypto veteraan Phillip Swift gaf ook aan dat de bearmarkt ten einde is gekomen. Echter sluit hij een daling naar het niveau rond de 20 duizend dollar niet uit voordat de bullrun echt start. Swift verwacht dat in het restant van 2023 de koers van BTC op gang zal komen omdat de bitcoin halving steeds dichterbij komt. Historisch gezien gaat de halving samen met een koersstijging.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.