Onderzoeksbureau Toluna onderzocht onlangs het sentiment onder investeerders over cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Uit het onderzoek bleek dat investeerders uit opkomende markten relatief meer vertrouwen hebben in crypto.

61% of consumers say they’ve heard of #cryptocurrency, only 23% say they’re familiar with it.

Read here for sentiments around #digitalcurrency, including #investment habits, perceptions of individual consumers, and future purchase intent: https://t.co/VrbDbT3sZu@Harrisint_uk pic.twitter.com/WYTpCaO5CI

— Toluna Corporate (@TolunaCorporate) March 1, 2022

Crypto nog steeds weinig begrepen

Toluna hield een enquête onder 9.000 respondenten uit 17 verschillende landen. Uit de resultaten bleek dat crypto nog altijd niet goed wordt begrepen, zelfs niet door investeerders. 61% van de respondenten heeft wel eens van crypto gehoord, echter is maar 23% er daadwerkelijk bekend mee. Een derde van de respondenten heeft in crypto geïnvesteerd, terwijl maar 17% van deze groep er bekend mee is.

Verder meldt het onderzoek dat 41% investeert omdat zij potentie in crypto zien op de korte termijn. 40% investeert juist voor de lange termijn en 33% om zijn of haar potfolio te diversifiëren.

Populair in opkomende markten

Crypto groeit vooral hard aan populariteit in opkomende markten, meld Toluna. Maar liefst 75% van investeerders uit opkomende markten, zoals de regio’s Azië-Pacific (APAC) en Latijns-Amerika (LATAM), verwacht meer in crypto te investeren. Dat is een stuk meer dan de 57% van ontwikkelde markten als Noord-Amerika en Europa.

Volgens Toluna zien investeerders uit opkomende markten crypto vooral als een lange termijn opwaartse trend, terwijl investeerders uit ontwikkelde markten crypto doorgaans meer als een rage zien.

32% van de ondervraagde investeerders uit opkomende markten zegt crypto te vertrouwen. In ontwikkelde markten is dat maar 14%. Ook heeft 41% van respondenten uit opkomende markten al geïnvesteerd in crypto, terwijl dat maar 22% is in ontwikkelde markten.

Cryptocurrency nog steeds gezien als riskant

Toluna meldt dat 45% van de respondenten crypto niet zien als een garantie voor succes. Het vermeende risico samen met een gebrek aan begrip is wat mensen weerhoudt te investeren in crypto, zegt het onderzoek.

Verder meldt Toluna dat investeerders de volgende ontwikkelingen willen zien om meer vertrouwen te winnen: concurrerende transactiekosten, nauwkeurige wisselkoersen, hoge transactiesnelheden, meer crypto om uit te kiezen, tutorials, eenvoudige interfaces en beveiligde systemen.

Populairder onder jongere investeerders

Tot slot meldt het onderzoek dat 42% van jongeren tussen 18 en 24 aangeeft in crypto te investeren in opkomende markten. In ontwikkelde markten is dat 38%. Voor jongvolwassenen tussen 35 en 34 is dat 44% in opkomende markten en 37% in ontwikkelde markten. Voor de groep tussen 57 en 64, oftewel de baby boomers, zakt dat percentage naar 21%

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.