De prijs van bitcoin (BTC) is vannacht geëxplodeerd tot ver boven de 45.000 dollar. Zoals gewoonlijk trekt bitcoin de crypto markt met zich mee, en dus staan de meeste cryptocurrencies significant in de plus. Binnen de stijgende markt zijn er enkele opmerkelijke uitblinkers, en tevens een paar verrassende dalers, die in dit overzicht op een rijtje worden gezet.

Blik op de markt

Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie $1,75 biljoen, wat 4,93% hoger is dan 24 uur geleden.
Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 41.374 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo, 6,69% hoger dan 24 uur geleden. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 45.206 dollar. Bitcoin heeft nu 51,1% van de markt in handen. Dit percentage is iets gestegen sinds gisteren.
Ook de handel is flink toegenomen. De afgelopen dag is er voor ongeveer $99,36 miljard aan cryptovaluta verhandeld. Dit is 72,1% meer dan gisteren.

Hardste crypto stijgers

De stijgende waarde van bitcoin heeft geleid tot aanzienlijke koerssprongen bij het gros van de altcoins. De grootste top 50 stijgers van de afgelopen 24 uur zijn hedera (HBAR), arbitrum (ARB) en near protocol (NEAR) Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

Hedera (HBAR): +10,35%
Arbitrum (ARB): +10,39%
Near protocol (NEAR): +7,94%
Ordi (ORDI): +7,45%
Stacks (STX): +7,11%

Arbitrum heeft dankzij zijn prijsexplosie een nieuwe all-time high gevestigd van $1,83. Achter de schermen heeft het Ethereum (ETH) schalingsnetwerk bovendien een record van $10 miljard aan Total Value Locked (TVL) geregistreerd. Dit blijkt uit data van L2BEAT.

Laatste dagen: 20 euro gratis crypto bij Bitvavo

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Hardste crypto dalers

Er zijn binnen de top 50 ook enkele dalers op te merken. De hardste dalers van de afgelopen 24 uur zijn:

Filecoin  (FIL): -4,63%
Bitcoin SV (BSV): -3,70%
Internet computer (ICP): -2,89%
Bitcoin cash (BCH): -2,26%
Uniswap (UNI): -2,21%

Filecoin stond gisteren nog volop in de schijnwerpers als hardste stijger binnen de top 50 cryptomunten. Nu lijken investeerders hun winsten te pakken en ondergaat de koers een gezonde correctie. Analist Rekt Capital liet gisteren al op sociale mediaplatform X weten dat de koers mogelijk zou kunnen dalen tot nipt onder de $6,50 alvorens het nieuwe weerstandsniveau van $9,74 bereikt zou kunnen worden. Momenteel staat de koers gelijk aan $7,37.

$FIL / USDT

Filecoin broke out from its macro pattern & entered a new uptrend

Weeks ago, I shared the black path in my Altcoin Watchlist

Up +66% since

1M Close above purple = FIL could retest purple before rallying to bluehttps://t.co/HdpzZ57r9r#FIL #Crypto #Filecoin pic.twitter.com/r0xTLfIyz2

— Rekt Capital (@rektcapital) January 1, 2024

Het bericht Crypto update: markt kleurt groen, diverse munten stelen de show verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.