Bitcoin (BTC) kleurt diep in het rood en trekt, zoals gewoonlijk, de gehele markt met zich mee. Bitcoin heeft zelfs zijn grootste daling sinds november 2022 achter de rug. Dit is grotendeels veroorzaakt door verkoopdruk vanuit Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dat deze week is geconverteerd in een spot Exchange-Traded Fund (ETF). In deze marktupdate werpen we een blik op de huidige staat van de markt, met de meest opvallende koersbewegingen.

Blik op de markt

Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 1,77 biljoen dollar, wat 4,9% lager is dan 24 uur geleden.
Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 39.300 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo, 4,32% lager dan gisteren. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 42.925 dollar. Bitcoin heeft nu 47,7% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren.
Er is voor 126,87 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dit is 12,74% minder dan gisteren.

Hardste crypto stijgers, waaronder celestia

Met de grote daling van bitcoin zijn er slechts enkelen die momenteel in het groen staan . Binnen de top 50 cryptomunten zijn er slechts 5 stijgers op te merken, waaronder celestia (TIA), tron (TRX) en aptos (APT). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

Celestia (TIA): +10,31%
Tron (TRX): +7,01%
Aptos (APT): +5,48%
Sei (SEI): +2,16%
Internet computer (ICP): + 0,92%

Hardste crypto dalers, waaronder Ethereum projecten

Veel altcoins hebben een flinke tik gekregen de afgelopen 24 uur. De grootste verliezers worden gedomineerd door Bitcoin en Ethereum (ETH) gerelateerde projecten. De grootste top 50 dalers zijn lido DAO (LDO), arbitrum (ARB) en bitcoin SV (BSV). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

Lido DAO (LDO): -11,11%
Arbitrum (ARB): -10,10%
Bitcoin SV (BSV): -9,97%
Bitcoin cash (BCH): -9,45%
The graph (GRT): -7,48%

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,61 TIA of 15,15 SEI!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag gaat over de CEO van BlackRock, Larry Fink, die zich voor de zoveelste keer positief heeft uitgelaten over Bitcoin.

Naar zijn mening kan Bitcoin namelijk van grote waarde zijn in landen met een onzekere politieke of economische toekomst.  Bovendien is hij van mening dat Bitcoin enkel gezien moet worden als een activaklasse en als manier om kapitaal te behouden.

Sinds donderdag is de Bitcoin spot-ETF van BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, verhandelbaar op de Nasdaq-beurs. Ook tien andere ETF-uitgevers hebben groen licht ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de beurs te betreden met hun desbetreffende Bitcoin beursfondsen.

Het bericht Crypto update: Bitcoin en Ethereum projecten leiden rode markt verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.