De afgelopen week was weer behoorlijk volatiel. De bitcoin (BTC) koers herstelde van een flinke dip terwijl onze zuiderburen in de penarie kwamen te zitten. In deze Crypto Rewind lees je het belangrijkste crypto nieuws zodat jij de nieuwe week goed voorbereid in kan gaan!

Bitcoin prijs stijgt na flash crash

Het is alweer een week geleden dat bitcoin een enorme dip maakte. De daling leek voort te komen uit vals alarm. De failliete crypto exchange Mt. Gox én de Amerikaanse overheid zouden bitcoins aan het dumpen zijn, wat zou blijken uit het feit dat de wallets van deze twee partijen leegliepen. Dit bleek dus achteraf vals alarm te zijn.

Vorig weekend vond BTC bij $27.000 steun. Op dinsdag begon de bitcoin koers vervolgens weer behoorlijk te stijgen om een dag later bijna de $30.000 aan te tikken. Al met al staat bitcoin op het moment van schrijven 8,5% in de plus ten opzichte van het laagste punt van deze week! Daarmee is de bitcoin prijs in euro 26.591 op Bitvavo.

42.000 Belgen in de problemen door partner van Bit4You

Verder zagen we dichtbij huis een grote ontwikkeling; het Belgische crypto-platform Bit4You heeft namelijk alle stortingen en opnames stilgelegd voor zijn klanten. Door problemen bij een belangrijke partner kunnen klanten niet meer bij hun crypto.

Om precies te zijn is crypto-leenplatform CoinLoan uit Estland de oorzaak. Die is namelijk zijn vergunning verloren omdat het failliet zou zijn gegaan. Er is tot op heden nog geen duidelijkheid hoe nu verder. Bit4You heeft ongeveer 42.000 klanten die naar verluidt zo’n 6,5 miljoen euro vast hebben zitten in het platform.

Jubileum omtrent “verdwijning” Bitcoin-bedenker Satoshi

Ten slotte was het deze week 12 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van Bitcoin, verdween. Op 23 april 2011 schreef Satoshi dat hij is “overgegaan op andere dingen” en dat Bitcoin “in goede handen is.”

Zijn project bleek sinds zijn lancering in 2019 enorm succesvol. De huidige marktkapitalisatie van $567 miljard is daar een van de bewijzen van.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.