Bitcoin (BTC) begon het weekend rustig, maar daar kwam afgelopen nacht verandering in. Met de $70.000 weer in zicht ligt er volgens een analist ‘een grote week voor de boeg’. Verder zetten we grootste stijgers van de afgelopen week voor je op een rijtje.

Blik op de cryptomarkt

Maar eerst een blik op de cryptomarkt. De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 1,5 procent gestegen naar $2,64 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €63.250 op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 1,4 procent. De dollarwaarde van BTC op crypto exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $69.165.

Bitcoin stijgt naag $70.000: ‘Grote week aanstaande’

Meestal is het weekend relatief rustig voor de koning van crypto; bitcoin. Dat was ook grotendeels dit weekend weer het geval. De koers zette vrijdagavond nog een nieuw prijsrecord neer, maar tot een verdere uitbraak kwam het niet.

Op zaterdag bleef BTC rustig waarbij bitcoin onder de $69.000 handelde. Afgelopen nacht kwam daar dus verandering in. De koers begon namelijk te stijgen en tikte uiteindelijk in de middag de $70.000 aan. Maar ook nu bleef een verdere uitbraak uit.

Volgens analist RookieXBT is het feit dat bitcoin stijgt in een weekend een goed teken. Hij schrijft op X dat er “een grote week” voor de boeg ligt.

BNB blinkt uit, crypto top 10 overwegend rood

Kijkend naar de rest van de top 10 dan valt vooral BNB coin (BNB) op. De aan Binance-gelinkte altcoin staat 8,6 procent in de plus en is nu $527 waard.

Buiten de top 10 is het vooral gala (GALA) dat de show steelt. De gaming-crypto steeg gedurende de afgelopen 24 uur met 35 procent in waarde. THORChain (RUNE) doet ook goede zaken en staat 13 procent in het groen.

De grootste stijgers van de afgelopen week

Gala is overigens ook direct de grootste stijger van de afgelopen week. De cryptocurrency steeg afgelopen week met maar liefst 63,5 procent.

De hardste stijgers van de afgelopen week. Bron: CoinMarketCap.

Op plek twee vinden we PEPE, met een stijging van 63 procent. Plek drie en vier zijn opnieuw weggelegd voor memecoins. Floki en shiba inu stegen respectievelijk 58 en 55 procent in waarde.

Even tussendoor: Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto op Bitvavo

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Het bericht Crypto Radar: Bitcoin staat voor ‘grote week’, dit waren de uitblinkers verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.