Afgelopen weekend werd wederom een platform in de crypto wereld gehackt. Ditmaal betreft het een merkwaardig crypto-platform, genaamd ‘Somesing.’

Somesing is een Zuid-Koreaans sociaal mediaplatform dat draait op blockchain-technologie en compleet gericht is op karaoke.

Somesing, een crypto platform voor karaoke

Dat lees je goed, Somesing is een crypto-platform voor karaoke. Het stimuleert gebruikers karaoke opnames te uploaden en te delen op het platform in ruil voor SSX tokens.

Zij kunnen deze SSX tokens vervolgens doneren aan hun favoriete karaokezangers. De zangers ontvangen zelf 60% van de donaties, de rest wordt gebruikt voor het betalen van auteursrechten en het onderhoud van de gemeenschap.

Het karaokeplatform kondigt echter op 28 januari middels een persbericht aan dat het afgelopen weekend is gehackt.

Bijna $12 miljoen aan crypto gestolen door hacker (s)

Het platform meldt dat op 27 januari maar liefst 730 miljoen SSX tokens zijn gestolen ter waarde van ongeveer 11,58 miljoen dollar, of 10,69 miljoen euro.

De SSX tokens waren niet van gebruikers gestolen. 226 miljoen tokens waren in het bezit van Somesing zelf terwijl de overige 504 miljoen tokens nog niet in omloop waren gebracht. Het plan was om pas eind 2025 deze tokens op de markt te brengen.

Somesing meldt dat het incident al is doorgegeven aan de cyberafdeling van de Zuid-Koreaanse politie en het ook van plan is om Interpol te waarschuwen.

De grootste crypto exchanges van Korea, zoals Upbit, Bithumb en Coinone hebben op verzoek van Somesing de handel in SSX tokens opgeschort. Het vraagt ook internationale beurzen om de handel in SSX stil te leggen.

Somesing stelt dat de aanval het werk is van professionele hackers en dat niemand van het eigen team betrokken is geweest bij de hack.

“Het is bevestigd dat het hackincident geen verband houdt met enig lid van het Somesing team, en er wordt aangenomen dat het is uitgevoerd door professionele hacker(s) die gespecialiseerd is (zijn) in het hacken van virtuele activa, gezien de methoden.”

Het karaokeplatform is van plan om de activa te bevriezen en juridische stappen te ondernemen zodra de dader(s) is geïdentificeerd, aldus het persbericht. Somesing verzoekt tot slot de hacker om de gestolen tokens terug te geven.

“Tot slot willen we graag onze boodschap overbrengen aan de criminele persoon of groep die de hack heeft uitgevoerd. We zijn van plan een onderzoek naar deze hackzaak aan te vragen bij binnenlandse en buitenlandse instanties zoals de Koreaanse Cyberonderzoekseenheid en Interpol. Daarom dringen we sterk aan op de vrijwillige teruggave van de gehackte activa.”

Het bericht Crypto platform voor karaoke gehackt, leidt tot miljoenenroof verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.