Asa Saint Clair was de voorzitter van de World Sports Alliance dat naar verluidt verbonden was aan de Verenigde Naties. Als voorzitter van de intergouvernementele organisatie (IGO) had hij maar liefst 60 investeerders gedupeerd.

Asa Saint Clair, oftewel Asa Williams, overtuigde investeerders dat de World Sports Alliance aangesloten was bij de VN en arme landen hielp met toegang tot voorzieningen als water, voedsel en sportfaciliteiten.

Nep crypto, nep ICO, nep IGO

Dat deed de oplichter naar verluidt met een initial coin offering (ICO) voor een cryptocurrency genaamd IGOBIT. Hij spoorde investeerders aan om in IGOBIT te investeren door enorme rendementen te beloven voor deze token. Echter bestond deze crypto helemaal niet en stopte Saint Clair het geld van de investeerders in zijn eigen broekzak.

“Saint Clair lokte klanten met zijn bedrijf door het te promoten met de waarden van sport en vrede voor een betere wereld, maar heeft iedereen opgelicht die in zijn schijnbedrijf heeft geïnvesteerd. Zoals gezegd, gebruikte Saint Clair het geld dat hij met bedrog verdiende om een weelderige levensstijl voor hem en zijn gezin te financieren.”

Aldus speciaal agent Peter Fitzhugh over de zaak toen Saint Clair vorig jaar nog zijn schuld ontkende. Afgelopen week werd Saint Clair door de rechtbank New York veroordeeld. Hij krijgt op 19 juli te horen wat zijn straf wordt. Er hangt hem een celstraf boven het hoofd van maar liefst 20 jaar.

“Zoals de jury nu heeft vastgesteld, gebruikte Asa Saint Clair leugens om gewone mensen hun zuurverdiende geld te frauderen door hen gegarandeerde opbrengsten te beloven als ze in IGOBIT zouden investeren.”

Aldus advocaat Damian Williams. De ICO periode was een beruchte tijd in de crypto-wereld. ICO’s waren een nieuwe manier voor projecten om snel investeringen te ontvangen, maar werden zo populair dat ook oplichters hun kans zagen. Daardoor vielen ICO’s weer snel uit de smaak. Onlangs bleek dat een van de oplichters van BitConnect, ook een beruchte ICO, compleet was verdwenen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.