We hebben weer een week achter de boeg met daarin veel interessant crypto nieuws. Van crypto exchange Binance dat grote hoeveelheden LUNA classic (LUNC) vernietigde tot grote hacks, het kwam allemaal voorbij. In dit artikel zetten we nog even het belangrijkste nieuws op een rij. Zo kan jij goed voorbereid de nieuwe week beginnen!

Bitcoin koers bij support, hash rate stijgt

Te beginnen met een korte blik op de bitcoin (BTC) koers. Die laat net als vorige week een voorzichtige stijging zien. Mochten we rond het huidige prijsniveau blijven handelen dan zou de koers voor de tweede week op rij een groene candle vormen. Hiermee handelt BTC nog steeds dichtbij de support bij $19.500.

Indien deze steunzone het begeeft, wat niet onbedenkelijk is, dan zouden we een nieuwe periode van dalingen in kunnen gaan. Een volgende belangrijke support zou vervolgens bij $13.000 kunnen liggen. In een van de dagelijkse bitcoin marktupdates deze week viel te lezen dat de hash rate van bitcoin miners maar blijft stijgen. Ondanks dat dit op zich een positieve ontwikkeling is, zou dit op termijn voor moeilijkheden kunnen zorgen.

Binance vernietigt LUNC, reactie prijs blijft uit

Dan wat altcoin nieuws. Het burn mechanisme van Terra Classic (LUNC) moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid LUNC in omloop afneemt. Dit zou vervolgens een positief effect op de koers kunnen hebben. De community achter het project dringt er bij veel exchanges aan om het mechanisme ook toe te passen.

Binance kwam tegemoet aan deze oproep en heeft besloten al zijn LUNC handelskosten te vernietigen. Deze week was de allereerste Binance LUNC burn. Maar liefst 5,6 miljard LUNC werd voor altijd uit de circulatie gehaald ter waarde van zo’n $1,8 miljoen. De cijfers vallen wellicht tegen wat wordt weerspiegeld door de prijsontwikkelingen bij de altcoin. De coin staat sinds de Binance burn namelijk in het rood.

BNB Chain hack

En dan was er nog meer nieuws met een geel Binance tintje. Deze week werd de BNB Chain gehackt. In eerste instantie leek er een half miljard dollar aan crypto gestolen te zijn, maar door het snelle ingrijpen van de validators op het netwerk is de schade beperkt gebleven. Alsnog ging er rond de $80 miljoen verloren.

XRP airdrop: Nieuwe planning onthuld

Ten slotte wat ripple nieuws omtrent de FLR token airdrop voor XRP bezitters. Eindelijk is bekend wanneer de uitgave van de nieuwe tokens van start gaat. Dat zal tussen 24 oktober en 6 november gebeuren. Nog even geduld dus!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.