Bitcoin (BTC) is momenteel flink aan het stijgen en een groot deel van de altcoins wordt meegetrokken. Hoe lang deze stijging vandaag nog volhoudt is echter onzeker, de spanningen liggen hoog omtrent de FOMC meeting van later vandaag.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakte gisterenavond in eerste instantie helemaal naar $1,78 biljoen, maar herstelt vanochtend naar $1,85 biljoen en staat daarmee 0,6% in de plus.

Daily Market overview.
Market cap: $1,82T -0,71%
SPOT Volume 24h: $34,1B -2,20%$BTC dominance: 39,80% -0,51%
Fear & Greed Index: 21extreme fear sentiment on the Market. Most projects in loss.#Bitcoin $BTC $ETH #Ethereum

My socialshttps://t.co/h7kQrKQGFo pic.twitter.com/85kgUjHnlh

— IT Tech (@IT_Tech_PL) May 4, 2022

Ethereum koers herstelt

Ethereum (ETH) is ook aan het stijgen, maar nog niet zo overtuigend als bitcoin. ETH dipte gisterenavond eerst naar $2.760 en komt op het moment van schrijven op $2.845 uit, net iets onder de prijs van 24 uur geleden. Volgens CryptoQuant is er een enorme uitstroom van ETH op Coinbase te zien:

$ETH Coinbase Outflow hits an all-time-high

Live Chart https://t.co/PiITw2ZFf3 pic.twitter.com/tlFQndUhvQ

— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) May 4, 2022

SOL, XRP, AVAX, SHIB, DOGE in de min

Solana (SOL) heeft nog niet helemaal kunnen herstellen. De koers duwt momenteel tegen $88 aan waarmee SOL 0,7% in de min staat. Ripple (XRP) herstelde in eerste instantie sneller, maar maakte vanochtend nog een dipje. XRP staat 0,6% in de min en komt op $0,616 uit. Ook avalanche (AVAX) remde vanochtend even af, maar steeg daarna weer snel. AVAX staat met $61,5 nu 0,5% in de min. Shiba inu (SHIB) lukte zojuist nog niet om door $0,000021 te breken en staat daarmee 0,3% in de min. Dogecoin (DOGE) herstelt momenteel terug naar $0,1317, bijna dezelfde prijs als 24 uur geleden.

BNB, DOT, LUNA, ADA in de plus

Binance coin herstelt naar $390 en staat daarmee 0,2% in de plus. Polkadot (DOT) kon nog niet door $15,4 breken, maar staat alsnog 1,4% in het groen vandaag. Terra (LUNA) staat 1,6% in het groen en duwt momenteel tegen $86,5 aan. LUNA haalt daarmee XRP in en is nu met een marktkapitalisatie van $29,7 miljard de zesde grootste crypto, of de derde grootste altcoin zonder stablecoins meegerekend. Het is mogelijk dat XRP, die nu op $29,5 miljard uitkomt, snel weer LUNA terug inhaalt.

Cardano (ADA) steeg zojuist flink en is daarmee onder de grootste crypto de winaaar vandaag. De ADA koers lijkt nu mogelijk eindelijk door die $0,8 te breken. Daarmee staat de ADA koers vandaag 1,8% in de plus.

#Cardano | On-chain data shows that more than 757,000 addresses purchased nearly 37.4 billion $ADA at an average price of $0.91.

These market participants may try to break even in the event of a bullish impulse, keeping #ADA at bay. pic.twitter.com/BvRPwMM5lj

— Ali Martinez (@ali_charts) May 3, 2022

Crypto top 100 hardste dalers

Alhoewel een groot deel van de top 100 crypto nog rood kleurt, staan de meeste koersen niet al te diep in de min vandaag. Axie infinity (AXS), graph (GRT), cosmos (ATOM), nexo (NEXO) en okb (OKB) staan alsnog zo’n 3% in de min. Voor leo (LEO) en maker (MKR) is dat 4%. Iota (MIOTA) staat 5% in de min, apecoin (APE) bijna 6% en algorand (ALGO) bijna 7%. Toch zijn meerdere koersen uit dit lijstje momenteel aan het stijgen.

@Algorand token $ALGO soars in reaction to the FIFA partnership announcement

The deal brought massive attention to the derivatives market, as the volume in Perpetual Swaps surpassed $1b for the first time since Nov 18

60+ ALGO analytics (free of charge): https://t.co/pg8skUkkns pic.twitter.com/RkOEZCVdZU

— IntoTheBlock (@intotheblock) May 3, 2022

Crypto top 100 hardste stijgers

Aan de groene kant hebben we op enkele uitzondering na ook vooralsnog weinig uitschieters. Near (NEAR) staat 3% in de plus. Sandbox (SAND), monero (XMR) en lido (LDO) staan zo’n 4% in het groen. Thorchain (RUNE), convex finance (CVX) en waves (WAVES) stijgen met bijna 5%. Tron (TRX) staat maar liefst 10% in de plus vandaag en frax share (FXS) zelfs 14%.

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.