Het weekend staat weer voor de deur en dus blikken we in de Crypto Insiders weekupdate terug op het crypto nieuws van deze week. In deze weekly recap werpen we de blik op onze oosterburen, het Bitcoin (BTC) Lightning Network en nog veel meer interessant nieuws!

Wereldwijde bitcoin ontwikkelingen

Deze week bleek uit een rapport dat niemand minder dan Duitsland het meest crypto-vriendelijke land ter wereld was in het eerste kwartaal van 2022. Eerder was dat nog Singapore, maar onze oosterburen worden steeds vriendelijker ten opzichte van Bitcoin. Zo draait het land naast de Verenigde Staten de meeste BTC nodes!

En we blijven nog even bij Bitcoin. Het Lightning Network is namelijk hard gegroeid de afgelopen tijd. Zo zou de schalingsoplossing, die het doen van microtransacties met BTC rendabel maakt, toegankelijk zijn voor 80 miljoen mensen. Een flinke groei!

Hierop aansluitend was deze week het nieuws te lezen dat de transactiekosten op het Bitcoin-netwerk op het laagste punt in twee jaar tijd staan. In de bovenstaande video legt Wiebe uit wat hier de reden van is.

Ten slotte was er nog mooi adoptienieuws deze week. In Australië werd namelijk eindelijk een fysiek bitcoin beursfonds goedgekeurd. De Amerikaanse bankgigant Morgan Stanley liet daarnaast weten dat BTC binnenkort vaker als betaalmiddel te gebruiken zal zijn.

 Een blik op de bitcoin koers

Uiteraard kijkt Wiebe ook deze week weer naar de bitcoin koers. Hoe staat deze er nu voor, en is er veel veranderd ten opzichte van vorige week? Bekijk de video voor een analyse!

Blijf op de hoogte van het laatste crypto nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws, maar ben je doordeweeks vaak druk? Geen nood! Elke vrijdag blikken we terug op het belangrijkste en interessantste ontwikkelingen. Daarnaast publiceren nog een hele hoop andere interessante video’s over crypto. Abonneer je op het Crypto Insiders YouTube-kanaal en klik op het belletje.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.