Ethereum (ETH) staat net als de meeste andere cryptocurrencies behoorlijk diep onder water. Desalniettemin ziet het toekomstperspectief voor de op-een-na-grootste cryptocurrency er vrij aardig uit. Volgens een panel van crypto experts dat werd samengesteld door Finder is de kans groot dat de koers van ETH dit jaar nog behoorlijk zal gaan stijgen.

Ethereum merge

36 fintech experts deelden in de enquete van Finder hun mening over de nabije toekomst voor ethereum. De meeste van hen verwachten dat 2022 nog zeker wat vuurwerk in petto heeft. Gemiddeld verwachten de experts dat ethereum een piek zal neerzetten op $6.872. Het jaar zal echter lager worden afgesloten. Aan het einde van het jaar zal volgens de experts ethereum $5.783 waard zijn.

Sommige voorspellingen waren echter nog een stuk positiever. Volgens Jospeh Raczynski kan de prijs van ETH aan het einde van het jaar meer dan $8.000 zijn. Hij stelt dat de aankomende merge van groot belang zal zijn in deze koersstijging.

“De Merge, een upgrade op Ethereum, zou deze zomer moeten gebeuren. Dit zou een explosief effect kunnen hebben op de token. Mensen wachten hier al jaren op. Het zou veel veiliger moeten zijn, 99% energie-efficiënter, en deflatoir. Als dat niet het trifecta van potentieel is, als toonaangevende blockchain, dan weet ik niet wat dat wel zou zijn.”

35% van de ondervraagde experts is het eens met Raczynski in zijn voorspelling dat het feit dat Ethereum in de toekomst deflatoir kan zijn een positief zal hebben op de ethereum koers. 29% gelooft dat vooral de vermindering in het energieverbruik van het netwerk voor een koersexplosie zal zorgen. 16% denkt dat het vooral de stijging in transactie capaciteit zal zijn dat op den duur het meest zal bijdragen aan een koersstijging.

“De Merge is een van de grootste en belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van crypto’s – en een met de capaciteit om een almachtige aanbodschok aan het systeem te leveren,”

ETH $35.000?

Op de lange termijn zijn de voorspellingen al helemaal positief. Volgens Asher Tan, de CEO van CoinJar, is het niet ondenkbaar dat ethereum dit jaar tot $8.500 zal stijgen om vervolgens in 2030 te zijn gestegen tot maar liefst $35.000!

Uiteindelijk weet natuurlijk niemand wat de prijs in de toekomst zal doen. Doe daarom altijd zelf onderzoek en neem dergelijke voorspellingen ook zeker niet als financieel advies aan.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.