De Amerikaanse crypto exchange Crypto.com, een handelsplatform zoals het Nederlandse SATOS, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij staking rewards voor gebruikers van hun VISA prepaid kaarten significant hebben verlaagd. Dit viel in het verkeerde keelgat bij klanten en investeerders van de crypto exchange. De Cronos (CRO) token van Crypto.com crashte als gevolg van dit nieuws met zeker 30%

Crypto.com staking

In een blogpost op zondag werd bekend dat de beloningen voor gebruikers tussen de 69,5% en 100% worden verlaagd op de laagste tier van de crypto betaalkaarten. Dit werd gedaan om de houdbaarheid op de lange termijn te garanderen voor het bedrijf. Voor gebruikers van de hoogste tier, de zogeheten Obsidian kaart waar minimaal $400.000 aan CRO moet worden vastgezet, worden hun beloningen met 5% tot 8% verlaagd.

Dit zijn behoorlijke veranderingen en voor gebruikers van de Crypto.com betaalkaarten komt dit nieuws als een donderslag bij heldere hemel. Analisten en investeerders haalden op social media hard uit naar Crypto.com en noemen de beslissing een reusachtige fout.

And for the dumbest move of the day, https://t.co/2VyM3mIsbK $CRO decided to reduce their staking rewards, add some stupid monthly cap reward that removes staking incentives.
Thankfully I just care about the crypto to debit for my expenses but yeah that was a moronic move. pic.twitter.com/qhhpatlpsi

— Devchart (@devchart) May 1, 2022

De CEO van Crypto.com, Kris Marszalek, reageerde op Twitter op de backlash van de gemeenschap. Volgens hem zorgt het nieuwe systeem voor een beter gebalanceerde aanpak. Klaarblijkelijk was Crypto.com van mening dat het oude systeem niet haalbaar zou zijn op de langere termijn. 

Instead of eliminating card staking earn rates completely, we will offer a more balanced approach: 8% APY for Private Members (Obsidian, Icy White, and Frosted Rose Gold) 4% APY for Royal Indigo and Jade Green card holders

— Kris | Crypto.com (@kris) May 3, 2022

“Crypto.com is toegewijd aan het aanbieden van de best mogelijke producten en diensten die voldoen aan de behoeften van onze klanten over de hele wereld. Onze recente veranderingen zijn doorgevoerd om onze aanzienlijk geschaalde programma’s dichter bij duurzaamheid op de lange termijn te brengen, en we blijven aantrekkelijke beloningen en mogelijkheden bieden aan onze klanten.”

CRO token

Het is natuurlijk niet bepaald verrassend dat de koers van CRO niet positief reageerde op het nieuws dat naar buiten kwam dit weekend. De gemeenschap is woedend en het vertrouwen in Crypto.com heeft rake klappen gekregen. De koers van CRO zakte sinds zondag dan ook met meer dan 30%! 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.