Honderden miljoenen ogen zullen dit jaar in aanraking komen met de crypto-wereld. De FIFA heeft namelijk onthuld dat de exchange Crypto.com een officiële partner zal zijn van het WK voetbal van 2022 in Qatar. Dat maakte de bond gisteravond bekend in een persaankondiging.

Crypto.com officiële partner WK 2022

In de aankondiging laat de FIFA weten verheugd te zijn op de samenwerking. “Crypto.com heeft al blijk gegeven van toewijding aan het ondersteunen van topteams en competities, grote evenementen en iconische locaties over de hele wereld, en er is geen platform groter, of met een groter bereik en culturele impact, dan FIFA’s wereldwijde voetbalplatform,” aldus de voetbalbond.

Met de uitspraken doelt de FIFA natuurlijk op de stappen die Crypto.com al heeft gezet. Zo legde het vorig jaar nog $700 miljoen neer om de naamrechten van het beroemde stadion in Los Angeles, dat nu dus de Crypto.com Arena heet. Ook sloot het een deal met de voetbalclub Paris Saint-Germain.

Kay Madati, Chief Commercial Officer van de FIFA, zegt over Crypto.com als officiële partner van het WK voetbal 2022:

“We zijn verheugd dat een wereldwijd merk als Crypto.com zich bij ons voegt als sponsor van de geweldige en baanbrekende FIFA World Cup in Qatar, wat uiteindelijk helpt om ons prachtige spel op wereldwijde schaal te laten groeien.”

Bitvavo en KNVB werken ook samen

Dichterbij huis zagen we onlangs vergelijkbaar crypto nieuws. De bekende Nederlandse crypto-handelsbeurs Bitvavo is namelijk een sponsordeal aangegaan met de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Bitvavo voegt zich hiermee naast namen als KPN, Nike en ING. De CEO van Bitvavo zei destijds over de samenwerking:

“De markt van digitale valuta groeit enorm. Steeds meer mensen kiezen er voor om digitale valuta onderdeel te laten zijn van hun beleggingsportefeuille. Door dit partnerschap maken we Nederland verder bekend met het veilig handelen in digitale valuta. “

Kortom, crypto en sport raken nog meer met elkaar verweven. Hopelijk heeft de blootstelling van crypto-merknamen aan het grote publiek een positief effect op de adoptie van crypto!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.