Arthur Hayes, voormalig CEO en medeoprichter van BitMEX, een exchange als Bitvavo, voorspelt een bloedbad voor cryptocurrencies op de korte termijn. Dat komt vooral door een instabiele aandelenmarkt, meldt Hayes in een blogartikel op 11 april:

Beware of “The Q Trap” … Read on to find out when to start dumpster diving for #bitcoin and #ether.https://t.co/VhDodqhNd8 pic.twitter.com/bU1QfYykIX

— Arthur Hayes (@CryptoHayes) April 11, 2022

Hayes merkt op dat koersen van crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) een zeer hoge correlatie hebben met aandeelmarkten als de Nasdaq 100 Index (NDX). Crypto wordt daarom hoogstwaarschijnlijk meegetrokken als de NDX koers verder zakt.

Volgens Hayes zal de Nasdaq 100 koers dalen door de volgende drie oorzaken. Ten eerste verwacht hij dat de oorlog in Oekraïne verder zal escaleren. Dat zal tot hogere grondstofprijzen leiden en een daling van risicovolle activamarkten. Daarnaast zal het aangescherpte beleid van de Federal Reserve, om de rentetarieven te verhogen als antwoord op de stijgende inflatie, niet in het voordeel van de NDX uitpakken. Tot slot meldt Hayes dat de Nasdaq 100 verder zal dalen, omdat de koers al door een belangrijk supportniveau, de 61.8% Fibonacci Retracement level, zakte.

Crypto koersen worden meegetrokken in mogelijke crash

Volgens Hayes betekent dit dat de Nasdaq 100 mogelijk crasht in de komende maanden en dat crypto dan wordt meegetrokken. Hayes voorspelt dat tegen eind juni bitcoin helemaal naar $30.000 terugvalt en ether naar $2.500. Andere crypto vangen mogelijk nog zwaardere klappen.

“Hoewel sommige van deze munten al met 75% zijn gedaald ten opzichte van hun hoogste punt ooit, geloof ik niet dat zelfs zij kunnen ontsnappen aan het komende crypto bloedbad.”

Toch geeft Hayes toe dat deze prijsvoorspellingen gebaseerd zijn op een onderbuikgevoel en niet op wetenschap. Ook geeft hij toe dat hij het mogelijk verkeerd heeft. Mocht crypto ontkoppelen van deze markten voordat een crash plaatsvindt, dan speelt dit scenario mogelijk niet uit.

Hij waarschuwt voor dit scenario omdat veel mensen in de crypto-wereld roepen dat het ergste al voorbij is. Echter negeren zij de huidige marktcondities. Toch koopt Hayes al wat altcoins omdat de lage prijzen aantrekkelijk zijn. Hayes is dan op de lange termijn ook zeer bullish en schat een prijs van maar liefst $1 miljoen voor bitcoin in de komende jaren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.