Crypto beleggingsproducten bieden investeerders de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC), zonder deze zelf te hoeven beheren. Partijen als Grayscale, 21Shares en CoinShares beheren dergelijke fondsen en laatstgenoemde heeft in een nieuwe wekelijkse update laten weten dat er voor de negende week op rij kapitaal uit deze grote fondsen is weggestroomd. Hiermee komt het record van twaalf weken aan uitstroom steeds dichterbij.

Kleine uitstroom crypto fondsen

Vorige week kon je in het crypto nieuws lezen dat er 88 miljoen dollar aan activa uit de fondsen waren gestroomd. Bitcoin fondsen ontvingen destijds de grootste klappen met een totale uitstroom van 51,6 miljoen dollar.

CoinShares heeft nu naar buiten gebracht dat er in de afgelopen week onderaan de streep wederom kapitaal uit de beleggingsproducten is gestroomd. In totaal zijn de fondsen met 5,1 miljoen dollar aan activa gekrompen.

Alhoewel het inmiddels al de negende negatieve week op rij is, biedt het dit keer wellicht een sprankje hoop. In vergelijking tot voorgaande weken was de uitstroom de afgelopen zeven dagen namelijk redelijk beperkt. Bovendien zorgde de bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvraag van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, voor een lichte netto instroom aan het einde van de week.

De instroom van nieuwe investeringen bleek echter niet genoeg te zijn om de uitstroom van het begin van de week te compenseren. De totale uitstroom van de afgelopen 9 weken komt nu op 423 miljoen dollar te staan.

Ethereum de grootste verliezer

Fondsen gericht op ethereum (ETH) zagen het meeste kapitaal wegstroom. In totaal zijn deze fondsen met 5 miljoen dollar gekrompen.

CoinShares schreef bovendien dat andere altcoins na een paar moeilijke weken juist weer een positieve week achter de rug hebben.

De koersen van altcoins hebben flink moeten lijden nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een enorme lijst als effecten had vermeld in haar rechtszaken tegen Binance en Coinbase.

Deze koersdalingen hebben echter ertoe geleid dat ripple (XRP) en cardano (ADA) fondsen juist respectievelijk 1 miljoen dollar en 600.000 dollar zagen binnenkomen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.