KuCoin, een van de populairste cryptocurrency exchanges ter wereld, gaat een investering van maar liefst $1 miljoen doen in SakuraVerse, een nieuw gaming platform voor Web 3.0 en Metaverse projecten. Dat kondigt KuCoin op 27 april aan:

KuCoin Ventures makes $1M investment in @Sakuraverse_FUN, the first project backed by #KuCoin’s $100M Creators Fund, a #WEB3 game infrastructure that develops & incubates multi-category games, accelerating the world’s transition to #Metaverse. @KuCoinVentures @kucoinwindvane

— KUCOIN (@kucoincom) April 27, 2022

Onlangs onthulde KuCoin zijn nieuwe non-fungible token (NFT) marktplaats Windvane alsmede een fonds van maar liefst $100 miljoen. Dit “Creator Fund” is bedoeld ter ondersteuning van de NFT-marktplaats, maar vooral ook om jonge artiesten en nieuwe projecten te helpen in de opkomende wereld van Web 3.0 en NFT’s.

Wat is SakuraVerse?

SakuraVerse is het eerste project dat wordt ondersteund met het nieuwe fonds van KuCoin. Het is een innovatief platform met een gedecentraliseerd infrastructuur en ingebouwde sociale functies voor blockchain games. Justin Chou, chief investment officer van KuCoin Ventures, zegt:

Wij geloven dat in Web3.0 – het internet van de volgende generatie – gaming een belangrijke rol speelt als een soort ‘prototype’ van de Metaverse. We zijn diep onder de indruk van de game- en blockchain-ervaring van het SakuraVerse-team en enthousiast over de visie van SakuraVerse op Web3.0. We geloven dat het SakuraVerse-team de kracht heeft om multi-genre games te maken met meer plezier, sterkere sociale eigenschappen, een langere levenscyclus en meer geschikt is voor spelers in Web3.0.

Het kernteam van SakuraVerse is afkomstig van enkele van de grootste computerspel bedrijven ter wereld en beslaat 5 studios. Het team heeft al meer dan 40 miljoen spelers aangetrokken in traditionele spellen en heeft volgens KuCoin veel ervaring met blockchain-technologie.

De investering van KuCoin is bedoeld om de groei van het Sakura platform, alsmede het team en de ontwikkeling van populaire spellen, te stimuleren. SakuraVerse CEO Amaji meldt dat het team van plan is om later dit jaar een voetbalspel uit te brengen in aanloop naar het WK. 

We voelen ons enorm verheugd dat we de strategische investering van KuCoin Ventures hebben ontvangen. Om ons uiteindelijke doel te bereiken lanceren we een grootschalig platform voor games waarmee spelers van over de hele wereld met elkaar verbonden kunnen zijn. Later dit jaar zullen we ook een voetbalsimulatiespel met een WK-thema ontwikkelen, samen met het WK van Qatar.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.