De coin die vandaag het hardst gestegen is uit de top 100 is Zilliqa (ZIL). ZIL wist in de afgelopen 24 uur met ongeveer 30% te stijgen, waar bitcoin (BTC) vandaag slechts met 2% steeg.  ZIL is tevens in de Premium omgeving voor leden van Crypto Insiders ook een erg populaire coin. Binnen deze community worden dagelijks verschillende technische analyses gedeeld door onze analist AppY-Crypto. Ook ZIL komt hier aan bod. AppY kijkt op basis van Fibonacci- en Elliott wave analyse naar de grafiek en probeert op basis hiervan interessante in- en uitstapmomenten te vinden. 

Wat is Zilliqa?

Zilliqa wil door middel van een innovatieve oplossing de problemen rondom transactiedoorvoer, waar vele blockchain-projecten mee stoeien, verbeteren. Dit willen zij doen door middel van sharding. Sharding is met andere woorden het verdelen van mining-kracht zodat deze efficiënter ingezet kan worden.

In plaats van dat er één rij is waar alle transacties in worden gezet, worden er meerdere rijen gevormd. Alle miners kunnen zich dan ook verspreiden over de verschillende rijen in plaats van dat ze met elkaar moeten vechten om transacties uit die ene rij te verwerken. Op deze manier kunnen er per seconde meer transacties worden verwerkt en zullen de transacties zich niet ophopen. 

Recente ontwikkelingen Zilliqa (ZIL)

Er is in de afgelopen periode veel gebeurd voor Zilliqa. De afgelopen maand heeft het team achter het project de roadmap voor 2022 bekend gemaakt. Dit is natuurlijk altijd belangrijk voor de tokenhouders aangezien zij graag willen weten wat ze van het project kunnen verwachten en of ze het wel eens zijn met de richting die het project in wil slaan.

Daarnaast is Zilliqa ook lid geworden van de Blockchain Game Alliance, wat dus wil zeggen dat Zilliqa ook stappen zet binnen de crypto gaming sector. Dit kan mogelijk nog wel eens interessant worden! Alle ontwikkelingen van de afgelopen maand zijn te lezen in deze blogpost van het team. 

Technische analyse ZIL

ZIL is de afgelopen weken een erg interessante coin. Als we naar de grafiek kijken van ZIL zien we dat de koers een aantal niveaus die we in vorige analyses hebben getekend heeft gerespecteerd. De $0,19 bleek uiteindelijk toch te sterk en is nu de piek geworden waar de koers zich heeft omgedraaid. De koers leek daarna nog te reageren rond de steun van $0,11 maar doordat de gehele markt met een flinke correctie bezig was kon ook ZIL dit niveau niet houden.

De koers zakte verder door. Als we kijken naar de RSI zien we dat de koers zich een tijdje in oversold gebied bevond. Dit gebied werd aangetikt en de koers schoot vrijwel direct de lucht in. Mochten we door de weerstand van $0,095 breken dan zouden we weer verder omhoog kunnen. Alle technische indicatoren zijn over de afgelopen dagen flink afgekoeld en het lijkt erop dat de koers weer omhoog wilt. Wij zullen de koers in ieder geval goed in de gaten houden!

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Wil jij up-to-date blijven, meer technische analyse voor ZIL ontvangen of hier vragen over stellen? In de Crypto Insiders Premium omgeving voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en blijven we verdere updates met jullie delen. Hier worden ook additionele technische analyses gedeeld over andere coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in ZIL? In onze Premium omgeving voor leden delen ervaren handelaren en analisten regelmatig hun eigen strategieën en koers analyses. Door dagelijks kennis met elkaar te delen proberen we samen de markt voor te blijven en de juiste in- of verkoop momenten te bepalen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.