ZIL is vandaag weer hard de lucht in gegaan. Dit zagen we een aantal weken geleden ook al gebeuren. ZIL was ook binnen de Crypto Insiders Premium omgeving voor leden een veelbesproken cryptocurrency. Binnen deze community delen we regelmatig technische analyses van onze analist Appy-Crypto, maar kijken we ook op basis van fundamentele analyse naar verschillende projecten. Vandaag nemen we hieronder ook een kijkje naar Zilliqa (ZIL).  

Een van de best presterende cryptocurrencies van de dag is Zilliqa (ZIL). ZIL wist in de afgelopen 24 uur met ongeveer 17% de lucht in te schieten. In de afgelopen zeven dagen zagen we echter een kleine daling van ongeveer 2%. Over de afgelopen 30 dagen wist ZIL met ongeveer 215% te stijgen. ZIL staat op het moment van schrijven op de 63e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Zilliqa (ZIL)?

Zilliqa heeft op papier een erg simpel doel voor ogen. Dit doel is namelijk een systeem bouwen waardoor er zoveel mogelijk transacties per seconden verwerkt kunnen worden. Dit systeem dat zij bedacht hebben wordt ook wel sharding genoemd. Sharding wil met andere woorden zeggen dat de manier waarop miners worden ingezet efficiënter is gemaakt. In plaats van dat alle miners dezelfde rij aan transacties verwerken, worden alle transacties verdeeld over verschillende rijen. Miners kunnen in kleinere groepjes aan al deze verschillende rijen werken. Hierdoor worden er dus meer transacties tegelijkertijd verwerkt en zal het orderboek ook niet meer vol komen te staan met wachtende transacties.

Ook biedt Zilliqa een platform voor ontwikkelaars waar zij gedecentraliseerde applicaties (dApps) op kunnen maken. De token van Zilliqa, ZIL, wordt gebruikt op dit platform door de ontwikkelaars en gebruikers van de dApps.

Waarom stijgt Zilliqa (ZIL) in waarde?

De stijging heeft mogelijk te maken met een evenement dat Zilliqa heeft aangekondigd en dat vandaag zal plaatsvinden. Dit evenement heet Zilliqa’s Vision: 2022 and Beyond en zal zich richten op wat het team van Zilliqa van plan is met het project. Het is mogelijk zo dat investeerders in anticipatie op wat er gezegd zal worden de ZIL token gekocht hebben in de hoop dat er goed nieuws aan zit te komen. Je kan je voor het evenement via deze website inschrijven. Het evenement zal van 6:00 PM to 7:30 PM CEST duren, ofwel van 18:00 tot 19:30. 

Let op: om nu nog in te springen kan mogelijk riskant zijn. Dit kan mogelijk een buy the rumor sell the news moment zijn. 

Daarnaast zien we dat bijna de hele markt met een opwaartse beweging bezig is. Vaak is het zo dat als bitcoin (BTC) groene cijfers laat zien, andere altcoins dit ook doen. De stijging zou dus ook deels te maken kunnen hebben met het feit dat het een groene dag is op de markt.

Technische analyse ZIL

Als we naar de grafiek kijken van ZIL zien we een aantal opvallende dingen. De technische analyse die we de vorige keer getekend hadden is nog prachtig gerespecteerd door de koers. De getekende trendlijnen werden allemaal getest. Er is ook duidelijk te zien dat de koers met sommige niveaus nog redelijk moeite had. De piek van de hard stijging van de afgelopen dagen kwam precies uit bij de onderkant van de vorige piek.

Deze weerstand was voor ZIL toch nog iets te sterk. Na de afwijzing op de hogere niveaus zijn we wat teruggezakt naar het niveau van $0,116. Hier lijkt de koers op dit moment steun te vinden en gebruikt dit zelfs al platform om weer omhoog te gaan. Het zal er vanavond om spannen wat er precies gezegd wordt bij het evenement van Zilliqa of de koers weer hard omhoog kan of niet.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Wil jij up-to-date blijven, meer technische analyse voor ZIL ontvangen of hier vragen over stellen? In de Crypto Insiders Premium omgeving voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en blijven we verdere updates met jullie delen. Hier worden ook additionele technische analyses gedeeld over andere coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in ZIL? Neem via de premium omgeving voor leden contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.